Beylikdüzü'nde atıklar geri dönüştürüldü

Beylikdüzü'nde atıklar geri dönüştürüldü
Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak, doğayı en üst seviyede korumak için Beylikdüzü Belediyesi atıkları değerlendiriyor.
“Her Atık Çöp Değildir” sloganıyla hareket eden belediye gerektiğinde evlerden aldığı, gerektiğinde de belirlenen noktalara bırakılan atık kutularına vatandaşların bıraktığı çeşitli atıkları ayrıştırıyor.

2016 yılı içerisinde anlaşma yapılan çeşitli firmalarla 15 ton ambalaj atığı, 4 ton atık pil, 195 ton bitkisel atık yağ, 127 ton atık madeni yağ, 9 ton ömrünü tamamlamış atık lastik ve 2 tona yakın da atık elektrikli ev eşyası toplandı.

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede atıkların doğaya zarar vermesine izin vermiyor. Sıklıkla düzenlediği kampanyalarla, çeşitli noktalara yerleştirilen atık kutularıyla, evlere kadar personelin giderek atıkları almasıyla çevreye ve dolayısıyla gelecek nesillere iyi bir dünya bırakmak için büyük katkı sunuluyor. Yönetmelikler doğrultusunda ilgili firmalarla protokoller imzalayan Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, bir yıl içerisinde tonlarca atığın doğaya karışmasını engelledi.

Tonlarca Atık Toplandı

İlçede, müdürlük olarak birçok proje ve kampanyaya öncülük edilmesiyle vatandaşlar ambalaj atıklarını toplamayı alışkanlık haline getirdi. Geri dönüşümü mümkün olan kağıt, karton, metal, cam ve kompozit gibi malzemeler geri dönüşüme kazandırılarak doğal kaynakların korunmasına ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkıda bulunuldu.

Beylikdüzü’nde bir yıl içerisinde 15 bin 264,12 kilogram ambalaj atığı Kavaklı’da bulunan Ambalaj Atıkları Ayrıştırma ve Transfer İstasyonu’na getirildi. Atık elektrikli ev eşyaları, vatandaştan ve işyerlerinden toplandı, toplamda bin 855 kilogram elektronik atık lisanslı firma tarafından alındı. Ambalaj atıkları da, 80 adet atık konteynerinden ve çeşitli noktalardan her gün 5 araçla ilçe genelinde toplandı.

Yağlar Doğayı Kirletemedi

Bitkisel atık yağ üreticilerine idari yaptırım uygulanması konusunda yetkili olan müdürlük, ilçede atık yağ oluşumuna sebep olan lokanta, büfe gibi işletmelerde sık bir şekilde denetimler gerçekleştirdi. Vatandaşın da çevreye katkı sunması için kampanya düzenlendi.

Her 5 litre atık yağa 1 litre ayçiçek yağı hediye edildi ve bu sayede 195 bin 732 kilogram yağ toplandı. 127 bin 482 kilogram atık madeni yağ, 9bin 450 kilogram ömrünü tamamlamış lastik geri dönüşüme gönderildi. İlçe genelinde okul, sağlık ocağı, muhtarlık gibi yerlere yerleştirilen 150 adet atık pil kutusunda 4 bin 751 kilogram atık pil biriktirildi ve lisanslı şirkete teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.