BEYLİKDÜZÜ’NDE RENGARENK FESTİVAL BAŞLADI!

BEYLİKDÜZÜ’NDE RENGARENK FESTİVAL BAŞLADI!
Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl 2.’sini gerçekleştirdiği ‘Uluslararası Kültür Sanat Festivali’ büyük bir coşku ile başladı. Birbirinden renkli gösterilerin yer aldığı programın ilk gününde sevilen müzik grubu Pinhani de bir konser verdi.
Yeşil alanları ve planlı yapılaşmasıyla İstanbul’un gözde ilçelerinden biri olan Beylikdüzü, kültür ve sanatta da bir numara olma yolunda ilerliyor. Tiyatro ve sinema başta olmak pek çok kültürel faaliyeti ilçe halkıyla buluşturan Beylikdüzü Belediyesi, bu kez renkli bir festivale ev sahipliği yapıyor.
 
Programın ilk gününde misafir ülkelerin büyük bir coşkuyla karşılandığı etkinlikte konuklar, yöresel kıyafetleriyle Beylikdüzü halkıyla buluştu. Katılımcı gruplar Gürpınar Merkez Parkı, Kavaklı Merkez Parkı, İhlas 2 Yönetim Binası Önü, İhlas 1 Çarşı Önü, Yakuplu Efor Market Önü, Barış Mah. Sürmen Çarşı Önü, Migros AVM, Perlavista AVM’de nokta gösterilerini yaptı. Ardından kortej yürüyüşünde bulunan misafirler, ülkelerinin bayrakları, dövizler ve Türk Bayrakları’yla adeta bir renk cümbüşü yaşattı.
 
Başkan Uzun: Coşku sürecek
Coşkuyla geçen festival programı, Kolombiya, Hırvatistan, Bulgaristan, Macaristan, Polonya ve Şili’den katılan misafirlerin yöresel kıyafetleri, aksesuarlarıyla Etkinlik Alanı’nda halk oyunlarını sergilemesiyle sürdü. Programa Başkan Uzun ile birlikte başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Renkli geçen görsel şovdan sonra Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, gösteri yapan gruplara çiçek takdim etti ve geldikleri için teşekkürlerini sundu. Başkan Uzun yaptığı konuşmada, “Sizlerin farklı ve yeni kültürlerle tanışması ve bu alanlarda ailelerinizle eğlenceli anlar geçirebilmeniz amacıyla hazırladığımız etkinliğimiz artık gelenekselleşti. Her yıl farklı ülkeleri misafir edip, hem kendi kültürümüzü, ilçemizi tanıtıyoruz hem de farklı kültürleri kucaklıyoruz. Bu yılki festivalimizi hep birlikte başlattık, hep birlikte eğlendik. Misafirlerimizi ağırladık. Yaz akşamlarımız 3 gün daha şenlenecek” dedi.
 
Pinhani sahnede!
 
‘Etkinlik Alanı’nda yapılan gösterilerin ardından şarkıları ve yorumuyla ilgi toplayan Pinhani grubu sahne aldı. Seslendirdiği eserlerle müthiş bir performans sergileyen ‘Pinhani’, dans şovuyla da beğeni topladı. Geç saatlere kadar süren konser, büyük bir kalabalık tarafından ilgiyle izlendi.
 
17 Temmuz tarihine kadar sürecek festival programı; Yunanistan, Şili, Kolombiya, Kore, Kazakistan, Azerbaycan, Polonya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Slovakya, Sırbistan, Bosna, Hırvatistan, Bulgaristan, Macaristan, İspanya’dan katılan halk oyunları ekipleri ve Türk Halk Oyunları Grubu’nun gösterileriyle renklenecek ve konserlerle sürecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.