BEYLİKDÜZÜ’NÜN YENİ LOGOSU KIRLANGIÇ OLDU

BEYLİKDÜZÜ’NÜN YENİ LOGOSU KIRLANGIÇ OLDU
Beylikdüzü Belediyesi, Aralık Ayı Meclis Toplantısı ile 2014 yılının son meclis toplantısını da gerçekleştirmiş oldu.

Bu ayki meclis toplantısının önemli bir gündem maddesi vardı. Önceki aylarda meclise sunulan ve kurumsal kimliğin belirlenmesinde en büyük role sahip Beylikdüzü Belediyesi’nin yeni logosunun ilgili komisyonlarda görüşülmesinin ardından, Aralık Ayı Meclis 1. Oturumu’nda yeni logo “kırlangıç” meclisten geçti.  

 2014 yılının son meclis toplantısının 1. Oturumu Beylikdüzü’nde geride kaldı.  Beylikdüzü Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nı Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. İmamoğlu, ülke adına yeni yıl ile ilgili iyi dileklerini iletirken 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne de etkinliklerle vurgu yapılacağını belirtti. İmamoğlu, ayrıca yaklaşan Şeb-i Aruz Haftası sebebiyle Mevlana’yı gönülden anacaklarını söyledi. Yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 Yeni Logo Meclisten Geçti

 Daha önceki meclislerde sunumu yapılan, tüm kamuoyuna tanıtılan ve halk oylamasına tabi tutulan logo seçenekleri içinden en yüksek oyu alan “Kırlangıç” logosu, mecliste ilgili komisyonlarda görüşülmesi için sunulmuş ve karar süreci başlatılmıştı. Beylikdüzü Belediyesi Aralık Ayı Meclisi’nde gündemin 1. Maddesi olarak tekrar gündeme alınan yeni logonun belirlenme süreci netleşerek, yeni logo “Kırlangıç” belediye meclisinden oy çokluğu ile geçti.

 Kırlangıç Beylikdüzü’nü İfade Ediyor

 Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni bir yönetim olarak birçok kurumsal işin kurumsal kimliği belirlemek ile ilişkili olduğunu, logo seçiminin de ivmeyi hızlandırması bakımından mühim olduğuna dikkat çekti. Kırlangıç kuşunun özellikleri ve temsil ettiği anlamlar bakımından da Beylikdüzü’nün vizyonunu çok iyi bir şekilde temsil edeceğini söyledi. Kırlangıç; hız, cesaret, farklılık, çalışkanlık, birlik, akıl ve adaletin temsilcisi, havada uçarken en usta kuşlardan biri olan, ele avuca sığmayan özgürlüğün de simgesi olarak ifade ediliyor. Renkli ve enerjik yapısıyla bu logo Beylikdüzü’nün değerleriyle kırlangıcın özelliklerini bütünleştiriyor.

 Gündemin 2,3,5,7,8. Maddeleri de mecliste yapılan oylama sonucu oy çokluğu ile geçti. Diğer maddeler 4, 6,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20. Maddeler ise oy birliği ile kabul edildi.

 Komisyon Raporları da Görüşüldü

 Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Komisyon Raporları ele alındı. Hukuk Komisyonu’ndan gelen 21. Madde geldiği şekli ile meclisten oy birliği ile geçerken, 22. Madde oy birliği, 23. Madde de oy çokluğu ile kabul edildi.

Beylikdüzü Belediyesi Aralık Ayı Meclisi’nin 2. Oturumu’nun 4 Aralık Perşembe Günü Saat 10:00’da yapılmasına karar verilmesiyle ilk oturum sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.