Bu ne tesadüf!

Bu ne tesadüf!
2010 yılında CHP Genel Başkanı seçildiği kongrede Kemal Kılıçdaroğlu'nun giydiği gömlek günlerce tartışılmış ve konu hakkında açıklama yapan Kılıçdaroğlu kıyafetlerini kendi parası ile aldığını belirtmişti. AYM'nin yaptığı denetimlerde ise kongreden 53 gü


 GÜRSEL TEKİN: SAYIN GENEL BAŞKAN ASLA MÜSADE ETMEZ

AYM raporlarını ve 53 gün sonra partiye fatura edilen kıyafetleri gazetemize değerlendiren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu haksızlığa asla müsaade etmeyeceğini belirterek, "Genel Başkanımız 5 kuruşluk bir harcamayı dahi kendi cebinden yapar. Adı geçen kıyafetler yabancı konuklara alınmış olabilir" yorumunu yaptı

Anayasa Mahkemesi'nin siyasi partilere yönelik mali denetimi CHP'yi zora soktu. Kime alındığı belli olmayan ayakkabı, gömlek, pantolon ve tişörtün partiye fatura edildiği ortaya çıktı. Ancak 2010 yılında yapılan olağanüstü kongrede CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun giydiği Etro marka gömlek günlerce tartışılmıştı. Kılıçdaroğlu ise gömleği, ayakkabıyı ve spor kıyafetlerini kendi parasıyla aldığını açıklamıştı. Kongre tarihinden 53 gün sonra tartışılan kıyafetlerin aynısının CHP Genel Merkezi tarafından ödendiğinin ortaya çıkması ise kafalarda soru işareti bıraktı.  

BOYNER Mağazası'ndan alınmış
Kime harcandığı belli olmayan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun 22 Mayıs 2010 Kurultay'ında CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından partiye fatura edilen ayakkabı, gömlek, pantolon, tişört bedelinin kurultaydan yaklaşık iki ay sonra 15/07/2010'da işadamı Cem Boyner'in sahibi olduğu BOYNER Mağazası'na ödenmesi, bahsi geçen kıyafetlerin Kılıçdaroğlu'na alındığı ihtimalini güçlendirdi. İtalyan markası "Etro" gömlekle kurultay konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu o dönem çok büyük tepkiler almış, “Halkçı Kemal gitti, Etro Kemal geldi” benzetmesiyle eleştirilmişti.

Arkadaşlar önerdi
Dönemin Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yoğun eleştirilerine maruz kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, satın aldığı ve kurultayda giydiği 495 TL'lik "Etro" marka gömlek hakkında açıklamalar yapmış, "Ben her ortamda ve her yerde halka doğruları söylemeyi ilke edindim. Spor kıyafetle çıkmam uygun görüldü, biz de spor kıyafet alalım dedik. Bugün gazetelerden böyle bir gömlek markası olduğunu da öğrenmiş oldum. Gömleğin parasını da kendim kazandım, kendim ödedim. Sadece gömlek değil spor kıyafetin gerektirdiği her şeyi aldım. Ayakkabı da aldım. Spor kıyafet giymemi de arkadaşlar önerdi. Daha sempatik bulunacağını söylediler, ben de kabul ettim'' beyanatında bulunmuştu.

Kime alındığı belli değil
Kılıçdaroğlu'nun, o dönem kendi parasıyla satın aldığını söylediği, ayakkabı, gömlek, pantolon ve tişörtün yanı sıra spor kıyafetleri de aldığını özellikle belirtmesi dikkat çekti. Zira AYM'nin CHP hesaplarına yönelik mali denetlemesinde parti yetkililerince kime alındığını açıklayamadıkları 4 (Dört) adet erkek spor takımı da bulunuyor. Nibal Giyim tarafından 1 Temmuz 2010 tarih, 021672 seri nolu ödeme belgesinde alışverişin 1080 TL tutarında olduğu görülüyor. CHP Genel Merkezi harcamaları içinde bulunan BOYNER mağazasına 15 Temmuz 2010 tarih ve (827283-827287 arası) 5 ayrı ödeme belgesine mukabil 1.431.60 TL ödenmek suretiyle satın alınan ayakkabı, gömlek, pantolon, ve tişörtün, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilir seçilmez parti muhasebesine işlenmiş olması da bu kıyafetlerin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na alındığı şeklinde yorumlanıyor. Kılıçdaroğlu hakkında zimmet ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamaların yer alması da ihtimal dahilindeyken, AYM denetlemesindeki detayların genel seçim öncesinde CHP'yi zora sokacağı hatta Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu sallayacağı da ihtimal dahilinde gözüküyor.

KADER'İN BÖYLESİNE PES DOĞRUSU
AYM incelemesindeki bir başka skandal ise PES Başkanlık Divanı üyesi CHP'li Kader Sevinç'in, 590 TL'lik kişisel kartvizit masrafınının CHP'ye ödettirilmiş olması. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın 2010 yılına ait Siyasi Parti Mali Denetimi'nde parti adına yapılan harcama şeklinde belgelendirilemeyen birçok harcama hazineye gelir kaydedildiği gibi, CHP'nin de başını ağrıtacağa benziyor. Avrupalı Sosyal Demokrat partilerin şemsiyesi konumundaki PES'de Başkanlık Divan üyesi olan, CHP'nin Avrupa Temsilcisi Kader Sevinç adına bastırılan kişisel kartviziti için parti hesabından, 26.01.2010 tarih ve 656599 no'lu fatura ile Yorum Basın Yayın Sanayi Ltd.Şti'ne 590 TL ödeme yapıldı. Partinin kurumsal hesabından, cep telefonu, motosiklet aynası, NokiaE72 , Nokia 6700 ve Samsung 6112 model cep telefonları alınması da parti yetkililerince belgelenemeyen ve kime alındığı konusunda açıklama yapılamayan diğer harcama kelemleri arasında yer aldı.
Yüksek Mahkeme, CHP’nin 2010 yılı kesin hesap incelemesinde, bazı harcamaları Siyasi Partiler Kanunu’na uygun bulmayarak, 425 bin 306 lira karşılığı parti mal varlığının hazineye kaydedilmesine karar verdi.

Resmi Gazete'de yayınlandı
Yüksek Mahkeme’nin siyasi parti mali denetimlerine ilişkin kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, CHP’nin 2010 yılı kesin hesaplarının incelenmesinde 1 milyon 6 bin 676 lira 47 kuruş dönem başı alacakları, 7 milyon 635 bin 387 lira 5 kuruş dönem sonu borçları, 4 milyon 426 bin 35 lira 13 kuruş, 2009 yılından devreden kasa/banka toplamı, 44 milyon 418 bin 562 lira 63 kuruş gelir toplamı ile 2 milyon 602 bin 125 lira 38 kuruş dönem başı borçları, 1 milyon 548 bin 928 lira 37 kuruş dönem sonu alacakları, 52 milyon 403 bin 78 lira 13 kuruş gider toplamı ve 932 bin 529 lira 40 kuruş 2011 yılına devreden kasa/banka toplamının Hazine’ye irad kaydedilenler dışında kalan bölümünün eldeki bilgi ve belgelere göre doğru, denk ve Siyasi Partiler Kanunu’na uygun olduğuna karar verildi.

 GAZETE İSTANBUL ÖZEL HABER

www.gazete-istanbul.com




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum