Bu Yaz Sineklerden Muzdarip Olunmayacak!

Bu Yaz Sineklerden Muzdarip Olunmayacak!
Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında yoğun şekilde yaşanan sivrisinek problemlerine karşı harekete geçti.
Ekipler tarafından sivrisineklerin üreme yerleri olan 1700 civarı larva noktası tespit edildi ve ilaçlandı. Ayrıca bölgedeki rögar ve kanalizasyonlarda ilaçlama çalışmaları yapıldı.
Sivrisinek üreme kaynaklarını tespit etme ve etkisiz hale getirme amacıyla Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yoğun bir çalışma yürütüyor. Kış aylarından itibaren Larva mücadelesini aktif bir şekilde götüren ekipler, ilçedeki 10 mahallede hummalı bir çalışma yaptı. 1700 civarı larva noktası belirlenerek ilaçlama gerçekleştirildi ve sivrisineklerin üremeleri engellenmiş oldu. Sivrisineklerin büyük bir hızla ürediği rögar ve kanalizasyonlar da titizlikle ilaçlandı.

Veteriner İşleri Müdürü Tunçel; 1 dişi ve 1 erkek sivrisinekten; 1. jenerasyonda 50, 2. jenerasyonda 2 bin 500, 3. jenerasyonda 125 bin, 4. jenerasyonda 6 milyon 500 bin, 5. jenerasyonda 325 milyon adet sivrisinek ürediğine dikkat çekti. Bu nedenle üreme kaynaklarının kurutulmasının hayati önem taşıdığını belirten Tunçel, doğru planlama ile çalıştıklarını, dolayısıyla bu yaz sivrisineklerin sıkıntı oluşturmayacağını söyledi.
Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz boyunca sineklere karşı ilaçlama yapmaya devam edecek. 4 adet ULV cihazı ile tüm Beylikdüzü uygun şekilde ilaçlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.