Büyükçekmece Belediyesi hizmet kalitesini arttırıyor

Büyükçekmece Belediyesi hizmet kalitesini arttırıyor
Büyükçekmece Belediyesi, ilçe halkına daha kaliteli hizmet verebilmek ve kurumsal yapılaşmasını daha sağlam temeller üzerine oturtmak adına başlattığı hizmet içi eğitimlerini sürdürüyor.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatları doğrultusunda başlatılan, hizmet kalitesinin arttırılması ve kurumsallaşmaya yönelik hizmet içi eğitim kapsamında "Hizmette Kalite" konulu bir seminer düzenlendi.

 "Öncü ve örnek belediyeyiz"

 Kalite Denetim Uzmanı Pelin Savran tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde verilen "Hizmette Kalite" konulu seminere belediye personelin tamamı katıldı.

Seminer öncesi bir açılış konuşması yapan Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Büyükçekmece Belediyesi'nin pek çok alanda öncü ve örnek olduğunun altını çizerek, hizmet içi eğitimlerle belediyecilik hizmetlerinde  vatandaş memnuniyetinin attırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Kalite Denetim Uzmanı Pelin Savran, yapılan çalışmanın amacının, belediyeciliği bilen insanlarla sistemi analiz etmek, sistemin kopma noktalarını bulmak ve bunlara ait kuralları geliştirerek efektif ve doğru bir çalışma biçiminin tanımlanması olduğunu söyledi.



 
"Liderin desteği çok önemli"

 Savran, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve  ekibinin yeniliklere açık olmasının önemli bir şans olduğunu vurgulayarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Büyükçekmece Belediyesi'nin kurumsal bir yapıya dönüşmesi için kuruma ait işleyiş standartlarının ve yöntemlerinin belirlenmesi, doğru görevlendirilmelerin yapılması, kopma noktalarının giderilmesi, birimler arasındaki bilgi alışverişinin efektifliğini arttırarak işlerin daha kısa sürede, daha doğru biçimde yapılmasını sağlamaktır.

Bu tür çalışmalar o kurumun başındaki liderin kararıyla başlar. Lider istemez ise, gerekli, radikal kararları almazsa sistem çalışmaz. Bu çalışmanın öncelikle belediye başkanımızın istediği ile başlaması ve desteği ile sürmesi gerekiyor. Ancak bu desteği aldığınızda çalışmanın başarısını ekip belirler. Sizin altınızdaki ekip liderine ne kadar inanmışsa, sisteme katılım konusunda ne kadar istekliyse çalışmada o kadar verimli sonuçlar doğuracaktır."   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.