Büyükçekmece teröre karşı tek yumruk oldu!

Büyükçekmece teröre karşı tek yumruk oldu!
Büyükçekmece'de düzenlenen 'Teröre Lanet, Birliğe Davet' yürüyüşüne yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Büyükçekmece Belediyesi, terör saldırılarında şehit düşen polis ve askerler için saygı yürüyüşü düzenledi. Yaklaşık 8 kilometrelik güzergahta gerçekleştirilen ve 500 metrelik Türk bayrağının taşındığı yürüyüşe katılımın sürekli artması nedeniyle zaman zaman E-5 karayolu üzerindeki trafik aksadı. 

Yurt genelinde artış gösteren terör olaylarını protesto etmek için 'Teröre Lanet, Birliğe Davet'  yürüyüşü Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP eski milletvekili Süleyman Çelebi, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katılımıyla başladı. Mimaroba Meydanı’ndan Kordonboyu Festival Kafe önüne kadar yapılan yürüyüş sırasında E-5 trafiği de adeta durma noktasına geldi. Yoldan geçen araçlarda korna çalarak yürüyüşe destek verdi. 

"Teröre Lanet, Birliğe Davet" 

7'den 70' e binlerce Büyükçekmecelinin ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle gerçekleştirdikleri yürüyüş sırasında ellerinde çeşitli sloganlar atarak terör olaylarını lanetlediler. "Teröre Lanet, Birliğe Davet" yürüyüşü Kordonboyu'nda son buldu. Festival Kafe önünde toplanan binlerce Büyükçekmeceli önce şehitler için saygı duruşu yaptın ardından da İstiklal Marşı okundu. 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.