Büyükçekmece'nin izleri Yunanistan'da yaşatılıyor

Büyükçekmece'nin izleri Yunanistan'da yaşatılıyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Yunanistan'a gerçekleştirdiği çalışma ziyareti esnasında, komşu ülkede Büyükçekmece'nin izlerinin canlı tutulmasının kendisini duygulandırdığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan'a bir çalışma ziyareti gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimarsinan, Tepecik, Celaliye ve Kamiloba bölgelerinden mübadil olarak gelenlerle bir araya geldi.

 Atatürk'ün doğduğu ev gezildi

 Büyükçekmece Delegasyonu, Nea Propontida’da bulunduğu süre içerisinde hem Nea Plagia (Tepecik), hem de Nea Kalikratya (Mimarsinan) kültür derneklerini de ziyaret etti. Nea Propontida Belediyesi, Nea Plagia ve Nea Kalikratya Kültür Dernekleri, Voio Belediyesi ve Batı Makedonya Bölge Valiliği’nde bir dizi görüşme ve toplantı gerçekleştirdi.

Başkan Akgün ve beraberindeki heyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi de ziyaret etti.

Voio ve Nea Propontida belediyelerinin talebi üzerine kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek, güçlendirmek adına Yunanistan'a bir ziyaret gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, karşılıklı geliştirilecek projeler ile kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 Mübadelenin yıldönümü etkinlikleri

 Başkan Akgün, Yunanistan'daki temaslarında, Türk - Yunan Nüfus Mübadelesi'nin 92'inci yıldönümü olan 30 Ocak 2015 tarihinde Büyükçekmece'de ses getirecek bir organizasyon yapılacağını açıkladı. Akgün, 30-31 Ocak 2014 tarihinde Büyükçekmece’de ilki gerçekleştirilen Türk-Yunan Nüfus Mübadelesinin 91. yıldönümü etkinlikleri hakkında bilgi vererek, bu yıl yapılacak olan etkinliklerin çok daha kapsamlı olacağını belirtti.

Akgün, Voio ve Nea Propontida belediyeleri ile birlikte yapılacak organizasyonun yine Büyükçekmece’de gerçekleştirileceğini ifade etti.

 Başkan Akgün tecrübelerini paylaştı

 Mayıs ayında gerçekleştirilen Yunanistan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden başarı ile çıkan Nea Propontida Belediye Başkan Karras’ı ve Voio Belediye Başkanı Lampropoulos’u tebrik eden Başkan Akgün, belediyecilik tecrübelerini mevkidaşları ile paylaştı.

Büyükçekmece Delegasyonu, Yunanistan’ın Orta ve Batı Makedonya bölgelerinde sık sık Büyükçekmece’nin Mimarsinan, Tepecik, Celaliye ve Kamiloba bölgelerinden gelen mübadillerle karşılaştı. Büyükçekmece Delegasyonu Nea Propontida’da bulunduğu sürede hem Nea Plagia (Tepecik), hem de Nea Kalikratya (Mimarsinan) kültür derneklerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.



 
"Çok farklı duygular yaşadık"

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İki güzide beldemiz olan Tepecik ve Mimarsinan'dan gelen mübadillerinin yoğunlukla yerleştikleri bölgeleri gördük. Bu bölgelerde, geçmişin izlerini canlı tutmak, atalarının göç etmek zorunda bırakıldıkları toprakları unutmamak için canla başla çalışıyorlar. Bu durum bize farklı duygular yaşattı. Sivil toplum kuruluşlarının gönüllü çalışmalarının önemini yadsıyamayız. Her iki şehirdeki ilgili STK’ların çalışmalarına Büyükçekmece ve Nea Propontida belediyeleri olarak tam destek vereceğiz" diye konuştu.

Yunanistan ziyaretinde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e, Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Meclis Grup Başkanı Coşkun Tanış, Dış İlişkiler Müdürü Selin Burçak Ünal ve Lozan Mübadilleri Vakfı Genel Sekreteri Sefer Güvenç’ten oluşan Büyükçekmece delegasyonu eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.