Büyükşehir 'çalışıyor'

Büyükşehir 'çalışıyor'
İBB darbe girişimi günleri olağan çalışmasını sürdürdü, onay verilen projelere rant eleştirisi var.
 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ilk gün ortak bir bildiriyle kanlı girişimi kınadı ve olağan akışına devam etti. Bildirinin ardından Meclise gelen 302 rapordan 263’ü görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi. Haftanın diğer günlerinde de bir değişiklik olmadı. Meclise diğer günlerde toplam 216 rapor geldi.


Bu raporların 145’i imar komisyonundandı. Olağan akış sürdü, raporlar görüşülerek oylamaya sunuldu. CHP’li Meclis üyeleri bu ay gerçekleşen toplantıları “rant odaklı” bularak eleştirdi. İBB’den geçen tartışmalı 4 önemli raporu derledik.

‘Hiçbir şey akışı engelleyemedi!’

CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, darbe girişiminin ardından meclisin bu ay çalışmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Türkiye olağanüstü bir dönemden geçerken, olağanüstü hal ilan edilmişken İBB olağan akışında çalışmaya devam etti. İlk gün toplantıyı Kadir Topbaş yönetti. Darbe girişimi her iki grubun ortak metni ile kınandı. Topbaş meclisten ayrıldı. Bu ay İBB gündemine dört günde toplam gelen dosya sayısı 215. Bir önceki ay (haziran) 271 adetti. Yine Meclisin son günü olan cuma günü yükleme yapıldı.

Haftanın en çok rapor sayısı genel kurula geldi, 73 adet 372 sayfa geldi, 1 saatte okundu. CHP hafta içinde gelen imar değişikliklerine 49 adet ret oyu kullandı, şerh yazdı. Peki yeni neler oldu? İmar ve bayındırlık komisyonu raporlarında kamu kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınması mecburidir ancak bazı plan değişikliklerinde kurum görüşleri yoktu. Yine süresi içinde görüşülmeyen birçok rapor genel kurulda bolca görüşüldü. Yaz temizliği yapıldı. Vatandaşı bekletmemek gerek. İBB Meclisi olağanüstü hallerde bile olağan akışına devam ediyor, hiçbir durum İBB akışını engellemiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.