Çatalca'da ZAFER Dolu Muhteşem Gece!

Çatalca'da ZAFER Dolu Muhteşem Gece!
Çatalca’da bağımsızlık destanımızın yazıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda muhteşem bir zafer yürüyüşü ile kutlandı.

Kurtuluş Savaşı'mızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle “Zafer Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
Akşam saat 21.00'da Mehmetçik Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, eşi Nurhan Kara ve binlerce kişi katıldı. 
Türk bayrakları eşliğinde gerçekleşen yürüyüş Çatalca’yı al renge boyarken, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük zaferin ışığı yürekleri sardı. Çatalca sokaklarında görsel şölene dönüşen Zafer Yürüyüşü sonunda bir konuşma gerçekleştiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara şu iafdelere yer verdi; 


“Bayrağımıza, cumhuriyetimize, Atatürk’ümüze sıkı sıkıya bağlı saygıdeğer insanlar, hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle böyle güzel bir günde, bir zafer gecesinde siz değerli hemşerilerimiz, ülkemizin saygı değer insanları ile bir arada bulunduğumuz için büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Bu bayramı bizlere emanet eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve en çokta hasretle anıyorum. Onlar sayesindedir ki yaşadığımız bu toprakları vatan bildik. Onlar sayesinde ki bayrağımız gönderden inmedi, onlar sayesindedir ki Türk Ulusu birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor. Onların hakkını ödememiz için Cumhuriyetimize, Mustafa Kemal Atatürk’ümüze sahip çıkmalıyız, layık olmalıyız. Çatalca her bayramda her törende her etkinlikte 23 Nisan’dan 19 Mayıs’a 30 Ağustos’tan 29 Ekim’ kadar bayramlarına büyük bir coşkuyla sahip çıkmıştır. Bu nedenle biz geleceğimizden, gençlerimizden, çocuklarımızdan eminiz, onlar Türkiye Cumhuriyetini ilelebet sonsuza dek yaşatacaklardır. Onlara hepimiz inanıyoruz. 


Değerli hemşerilerim bugün Zafer Bayramımızın 96. Yıl dönümü olmasının yanında Çatalca’mızın 19. Erguvan Festivalinin aynı zamanda başlangıç günü. Bugün saat 11’de Cumhuriyet Meydanı’nda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda barış, sevgi, kardeşlik meşalesini yakarak festivalimizi başlattık. Saat 12’den itibaren ata sporumuz güreşle gün boyu festivalimiz sürdü. Bugünün anısına yakışacağını düşündüğüm kısa bir halk oyunları etkinliğinden sonra çok değerli sanatçı arkadaşımız Onur Akın sizlerle bu güzel zafer gecesinde birlikte olacak kendisine de hoş geldin diyorum. 


İstedik ki 450 belediye çalışanımızla her yıl olduğu gibi bu güzel ilçe halkına bu güzel ülke insanına günlük yaşantılarında bir değişikliğe sebep olalım. Ülkenin var olan sıkıntılarından vatandaşlarımızı biraz uzaklaştıralım, sizlere dört günlük bir festival sunuyoruz. 7’den 77’ye çocuğumuzdan, gencimizden, kadınımızdan yaşlısına kadar herkesin kendisinden bir şeyler bulabileceği, gün boyunca pek çok etkinliğe katılabileceği bir festivali 9 yıl olduğu gibi bu yılda siz değerli hemşerilerimizin beğenisine sunuyoruz. Doğa yürüyüşünden panellerinden şiir dinletileri, tavla, satranç, masa tenisi, voleybol, sokak basketbolu turnuvası, sergiler, börek yarışmaları, yağlı güreşler, sünnet etkinlikleri ve festivalin olmazsa olmazı konserlerle umut ediyorum ki sizlere bu akşam bu saatten itibaren dolu dolu bir dört gün yaşatacağız. Bu festivalde emeği geçen bütün belediye çalışanlarıma bu festivale sundukları katkılardan dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Okul yönetimlerine ve Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum.Emniyet Mensuplarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum, onlar gece gündüz, doğu batı, terör anarşi olayları demeksizin her gün bizim huzur ve mutluluğumuz için büyük bir mücadele veriyorlar. Burada da Emniyet Gücü arkadaşlarımız 24 sat esasına göre bu festivalin huzur içerisinde sağlık içerisinde yapılması için bizlerle birlikteler. Emniyet Müdürümüzün şahsında bütün emniyet güçlerine çok teşekkür ediyorum. Kimsenin burnunun kanamayacağı, kimsenin bir diğerine kötü söz söylemeyeceği, hep birlikte barış şarkılarının, hep birlikte dostluk kardeşlik şarkılarının söyleneceği, halayların çekileceği bir festivali yaşarız ve 20. Erguvan Festivali’nde tekrar buluşmak üzere hepinize iyi eğlenceler diliyorum. Bayramınız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum, sağ olun var olun."
Gecenin sonunda sanatçı Onur Akın, konser verdi.


30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu ile Erguvan Festivali’nin coşkusu birleşince, vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Çatalca halkı ile Onur Akın’ı buluşturan Başkan Cem Kara, konser sonrasında başarılı sanatçıya plaket takdim etti. 


Cem Kara’dan Akın’a Plaket



Başkan Kara’nın konuşmasının ardından sahneye çıkan Onur Akın, şarkılarıyla vatandaşları eğlendirirken, zaman zaman duygusal anlarda yaşattı. Herkesin diline pelesenk olan şarkılarını, seyircilerinde eşlik etmesiyle seslendiren usta sanatçı Onur Akın’a, konser sonrası Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara plaket verdi. Onur Akın’da, Başkan Cem Kara’ya teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.