Çatalca yine Güzel Ağırladı

Çatalca yine Güzel Ağırladı
Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Erhan Güzel, Belediye Başkanı Cem Kara Çatalcaspor’un Ankara’daki karşılaşmasında olunca Yunanistan’dan gelen mübadil torunlarını hem ilçede gezdirdi, hem de Çatalca’nın mübadele ile ilgili Türkiye’nin i

Büyükçekmece Belediyesinin düzenlediği Türkiye-Yunanistan Büyük Mübadelesinin 92. Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında Çatalca Belediyesinin de iş birliği ile Çatalca Mübadele Müzesi’nin Yunanistan’dan gelen misafirlerce ziyaretine ev sahipliği yapan Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel ve Büyük Mübadele Derneği Başkanı Nergis Şahin Çatalca’nın mübadele öncesinden ve daha eski tarihe de sahip yerlerini Yunan misafirlere tanıttılar.

Çatalca’nın Mübadeleden önceki ev sahiplerinin torunları olan Yunanistan vatandaşlarını özellikle Kaleiçi Mahallesinde gezdiren Güzel “ Özellikle Kaleiçi Mahallesinde tarihsel anlamda restorasyon çalışmalarımız sürüyor. Kaleiçi Camiinin restorasyonu devam ediyor. Diğer tarihi yapılarımız ile ilgili Anıtlar Kurulunda ki çalışmalarımız da sürüyor. Kaleiçi Mahallemizde ilk olarak Mübadele Müzesi ile başlayan tarihi çalışmalar Çatalca’ya gelen turist sayısını bir hayli arttıracaktır” dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın özellikle çalışmaları yakından takip ettiğinin de altını çizen Başkan Yardımcısı Erhan Güzel Yunan Mübadil Torunları misafirler ile tek tek ilgilendi ve kendileri ile arada Rumca konuşmalarda da bulundu.

Tarihi yerlerin anlatımlarında ÇATKÜLDER Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Emre Toker yaparken Toker “ Çatalca Mübadele Müzesi kurulduğu günden beri on binlerce yerli yabancı turiste ev sahipliği yaptı. Ve bu turistler Çatalca’nın neredeyse tüm tarihi yapılarını da gezdiler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.