Çatalca’dan Afrin kahramanlarına anlamlı destek

Çatalca’dan Afrin kahramanlarına anlamlı destek
Yürekler genç, yaşlı, kadın erkek demeden Afrin’de kahramanca mücadele veren Mehmetçiklerimiz için atarken, Çatalca Belediyesi anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Kimi ana, kimi bacı, kimi eş, kimi kardeş olan kadınlarımız için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikleri iptal eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, etkinliklerin maliyeti olan 50 bin lirayı Afrin’de terörle mücadele eden, vatanı, bayrağı ve milleti için canını vermekten çekinmeyen kahraman askerlerimize destek olmak amacıyla Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacak.

Yürekten kutluyorum

Şehit aileleri ile gazilerimizin yaralarının sarılmasına küçük bir katkı olmasını dileyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı açıklamada;

 “Anamız, bacımız, yol arkadaşımız, emek ve hayat mücadelemizin en değerli yarısı olan emekçi kadınlarımız... Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan, varlığımızın, dirliğimizin ve birliğimizin sebebi değerli kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum.

8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkân olarak görüyorum. Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için hayatın ağır yükünü taşıyan kadınlarımıza, her zaman ihtiyaç vardır. Türk kadını, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde cesurca, fedakârca vatanını savunmuş ve cumhuriyetimizin kurulmasında büyük katkıya sahip olmuştur. Yiğit pek çok kahraman Mehmetçiğimizin anası olan eli öpülesi kadınlarımız… Nene Hatunlarımız, Nezahat Onbaşılarımız, cephane ıslanmasın diye battaniyesini cephaneye saran Şerife Bacılarımız, Kurtuluş Savaşının cephelerinde memleketi düşmanlardan kurtarmak azmi ile tarih yazmıştır. Türk kadını, yüzyıllardır özlemini çektiği haklarına sahip olmada; en inançlı ve güçlü desteği Atatürk’ten almış ve çağdaş ülke kadınlarının önüne geçmiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözlerinde olduğu gibi Cumhuriyet kazanımları ile Türk kadınının hakları en kapsamlı şekilde savunulmuştur. İşte bugün bu sorumluluğu yeniden hatırlama vaktidir! Sokakta, evde, iş yerlerinde şiddetten dolayı mağdur olan kadınlarımızın sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Kadınlarımızın haklarını savunmaya devam ederken onların ve çocuklarımızın her türlü şiddetten, kötülükten uzak olması için elimizden geleni yapmak en önemli görevimizdir” dedi.

Yüreğimiz Mehmetçiğimizle atıyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara vatan, millet, bayrak uğruna Çanakkale Savaşından Kurtuluş Savaşına ve bugün de Afrin’de şehit düşen askerlerimizi rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade ederek, “Ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü tehlikeye sokacak, tehdit edecek her türlü oluşumun dün olduğu gibi bugün de karşısındayız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her zaman yanındayız.  Askerimizle, ordumuzla, güvenlik güçlerimizle gurur duyuyoruz. Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekâtında görevli askerlerimiz, hepimiz adına vatanı korumak için canlarını seve seve feda etmeye hazır bulunuyor. 80 milyon Türk Milleti’nin yüreği kahraman Mehmetçikle atmaktadır. Şehit ve gazi ailelerimize destek, çocuklarının geleceğine umut olmak için etkinliklerimizi iptal ederek Mehmetçik Vakfı’na bağış yapıyoruz. Zeytin Dalı Harekâtına katılan Mehmetçiklerimizin Allah yardımcısı olsun. Milletimizin duası her zaman askerlerimizle. Mehmetçiklerimize bir kez daha başarılar, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.