Çatalca'ya Kültür Merkezi projesi

Çatalca'ya Kültür Merkezi projesi
Çatalca Belediyesi’nin 2013 yılındaki ilk meclis toplantısı 7 Ocak Pazartesi günü Çatalca Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. 7 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında gündemin 5. maddesine göre denetim komisyonu seçimi de yapıldı.

Denetim komisyonu seçildi

Çatalca Belediyesi Meclisi 2013 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan oylamaların ardından gündem maddeleri mecliste kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama karşılığında denetim komisyonuna Eser Gür, Ekrem Alabaş, Ahmet Doğruel, Gülten Kıran ve İsmail Sevinç seçildi.

Gündemin sonuncu maddesi olan yedinci maddesinde ise ilçe kamuoyunu son zamanlarda meşgul eden soğuk hava deposunun bulunduğu 144 ada 6 parselin kamulaştırılma bedeli için ek ödenek verilmesi hakkındaki yazı görüşüldü. Son madde söz alan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, bu bölgenin imar planlarında ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak geçtiğine dikkat çekerek, Çatalca Belediyesi tarafından hazırlanan ve aynı parsele yapılması planlanan kültür merkezi projesini de detaylarıyla meclis üyelerine anlattı. Yapılan görüşmenin ardından Ak Parti grubunun ret oyu kullandığı 7. gündem maddesi, CHP’li meclis üyelerinin evet oyu ile oy çokluyla meclisten geçti. 

Nizamnamede 67 yerin ismi var

Gündemin yedinci maddesi ile ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Cem Kara, “Kaleiçi Mahallesi 144 ada 6 nolu parsel 1967 yılında bilabedel olarak Hayri Kuyaş tarafından Çatalca Belediyesi’ne ‘Soğuk Hava’ deposu yapılması şartıyla bağışlanmıştır. Bağışın ardından 1970 yılında bu alana soğuk hava deposu yapılmış ve birliğe bağışlanmıştır. O zaman yapılan nizamnamede ise Çatalca’ya bağlı olan 67 yerin de bu soğuk hava deposunda hakkı olduğunu görüyoruz.” dedi.

144 ada 6 nolu parsel belediye hizmet alanı olarak tescilli

2010 yılında yapılan Çatalca imar planında Kaleiçi Mahallesi 144 ada 6 nolu parselin ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak tescil edildiğini de sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Cem Kara, “Buraya ancak belediye hizmetlerinin yürütüldüğü binalar, spor ve eğitim alanları gibi yapılar yapılabilir. Biz de burası için bir proje hazırladık. Bilindiği gibi göreve geldiğimiz günden itibaren Nazım Özbay Kültür Merkezini yaz kış eğitim veren bir kompleks haline getirdik. Ama Nazım Özbay Kültür Merkezi’ne artık sığmıyoruz. Girişinde sinema salonlarının kafesinin bulunduğu merkezin 1. katında 20’nin üzerinde bir o kadar da eğitmenin görev yaptığı kurslar var. İkinci katta da İSMEK var. En üst katta da çatı yapılıyor, orası da işlev görecek. Ama tüm katlarda verilen eğitim ve faaliyetler artık sınırlı kalmaya başladı. O nedenle de yeni kültür merkezleri ihtiyacı doğdu. Bu parsel için projelendirdiğimiz kültür merkezinde, ilçemizdeki Halk Eğitim Merkezi ve Nazım Özbay Kültür Merkezinde bulunan tiyatro salonlarının toplamı kadar çok yönlü bir salon, cep sinemaları, derslikler, nikah salonu, restoran ve kafe olacak.” dedi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın slayt gösterisi eşliğinde detaylarıyla anlattığı kültür merkezi projesinin ardından yapılan oylama neticesinde Ak Parti grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla Çatalca Belediye Meclisi’nden geçti.

Çatalca belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının gündemi ise şöyle oluştu:

GÜNDEM

1. 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince Belediye Meclisinin 2013 yılı çalışma takviminin belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi.

 
2. Sözleşmeli Personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi.

 
3. Geçici İşçilerin vize işlemleri ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi.

 
4. Mevsimlik İşçi çalıştırılması ve vize işlemleri ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi.

 
5. 5393 Sayılı Kanunun 25.maddesi gereğince Denetim Komisyonuna Üye Seçimi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi.

 
6. 5393 Sayılı Kanunun 32. maddesi gereğince Meclis üyeleri İhtisas Komisyonlarının ücretlerinin belirlenmesi  ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi.

 
7. İlçemiz Kaleiçi Mahallesi 144 ada 6 parselin kamulaştırma bedeli için ek ödenek verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.