CEMEVİ İNŞAATI KADERİNE TERK EDİLDİ

CEMEVİ İNŞAATI KADERİNE TERK EDİLDİ
2013 Yılında görkemli bir törenle temeli atılan Silivri Cemevi’nin inşaatında hiçbir çalışma yapılmıyor. Aradan bir geçmesine rağmen ve temel atıldığın gün itibariyle 1,5 yıl içinde tamamlanması planlanan Cemevi inşaatında herhangi bir çalışma yapılmaması

Silivri’de 2013 yılında temeli atılan Cemevi inşaatı kaderine terk edildi. Hayırsever İşadamı Nurullah Baldöktü, Cemevi için 5 dönüm arazi bağışlarken, Cemevi inşaatını ise yine hayırsever işadamı olarak bilinen Ali Şanlı tarafından yapılma sözü verilmişti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve tüm siyasi parti mensupları Silivri’ye Cemevi yapılması için destek vererek temel atma töreni gerçekleştirilmişti. Fakat aradan 1 yıl geçmesine rağmen Cemevi inşaatına bir çivi dahi çakılmaması, “hayırsever işadamı Ali Şanlı, inşaatı tamamlama sözünden vaz mı geçti” yorumlarını da beraberinde getiriyor.

CEMEVİ BAHANE Mİ?

Demirlerinin çürümeye yüz tuttuğu Cemevi binasının  inşaatını yapma sözü veren İşadamı Ali Şanlı’nın hiçbir çalışma yapmaması, diğer yandan ise Cemevi inşaatının hemen yanında lüsk dairelerin bulunduğu kendisi ait bir binayı bitip tamamlaması dikkat çekiyor. İnşaat işiyle uğraştığı öğrenilen İşadamı Ali Şanlı’nın, Silivri’de inşaat yapabilmesi için Ceveevi’ni paravan olarak kullandığı da kamuoyu tarafından iddia ediliyor.

SEVİMLİ VE AKSOY DESTEK ARAYIŞINDA

Silivri’de temeli atılan ancak bir türlü inşaatına başlanamayan, “Türkiye’nin ve Balkanların en büyük Cemevi”olarak lanse edilen Cemevi inşaatının tamamlanması için Hacı Bektaşi  Veli Anadolu Vakfı Silivri Başkanı Rıza Sevimli ile Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Coşkun Aksoy’un destek arayışına girdiği öğrenildi.



IŞIKLAR 1,5 YILDA TAMAMLANACAK DEMİŞTİ

Cemevi’nin temel atma töreninde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar konuşma yapmış ve Cemevi inşaatının 1,5 yılda tamamlanacağını söylemişti. Türkiye’nin en büyük Cemevi’nin Silivri’de yapıldığına da dikkat çeken Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bu sözleriyle ilçede yaşayan Alevi yurttaşlarında gönlünü kazanmıştı. Ancak 1,5 yıl içinde tamamlanması planlanan Cemevi, 1 yıldır boş temel olarak tamamlanmayı bekliyor.

EK HİZMET BİNASIYLA İDARE EDİYORLAR

Diğer yandan Cevevi inşaatına bir türlü tamamlanamamasından dolayı, inşaatın bulunduğu arazinin içinde prefabrikten geçici hizmet binası yapıldı. Silivri Belediyesi’nin de sunduğu destek ile prefabrikten yapılan geçici hizmet binasında idareten ibadetlerini gerçekleştiren Alevi yurttaşlar, Cemevi inşaatının tamamlanması için Silivri’li işadamlarını ve hayırseverleri destek vermeye davet ediyor.

Özel Haber/ Fatma Sarıbıyık YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.