CHP Esenyurt İlçe Yönetimi Yerel Basınla buluştu

CHP Esenyurt İlçe Yönetimi Yerel Basınla buluştu
CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Esenyurt Dilek Pastanesi’nde Yerel Basınla Bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan İlçe Başkanı Gökmen, kısa süre önce göreve gelen ye

20 Ocak cumartesi sabahı düzenlenen toplantıya ilçe yönetiminin yanı sıra Esenyurt Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Yavuz İren, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert ve bölgede görev yapan basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Esenyurt Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Canip Korkmaz, 10 Ocak’ta yapmayı planladıkları toplantıyı CHP İl Kongresi nedeniyle bugüne ertelemek zorunda kaldıklarını belirterek, katılan tüm gazetecilere teşekkür etti. Korkmaz’ın ardından diğer ilçe yöneticileri de söz alarak kendilerini tanıttı.

Daha sonra gündeme dair görüşlerini paylaşan CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen, konuşmasının başında basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Gazetecilerle sık sık bir araya gelmek istediklerini sözlerine ekleyen İlçe Başkanı Gökmen, CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na da destek açıklaması yaptı.

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, geçmişte attığı Twitler üzerinden hedef haline getirilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek açıklaması yaptı. Kaftancıoğlu’nun halkçı ve devrimci yapısıyla toplumda umut uyandırdığını belirten Gökmen, iktidar ve yandaşlarının bu nedenle Kaftancıoğlu’na yönelik linç kampanyası başlattığını söyledi.


“CANAN KAFTANCIOĞLU TOPLUMDA UMUT UYANDIRDI”

Kaftancıoğlu’nun İstanbul’daki ilk kadın il başkanı olduğuna dikkat çeken Gökmen, halkçı ve devrimci bir yapısı olan Kaftancıoğlu’nun toplumda umut uyandırdığını söyledi. Gökmen Kaftancıoğlu’na yönelik sürdürülen linç kampanyasının da bunun eseri olduğunu belirtti.

Gökmen şöyle konuştu: “Türkiye’nin en büyük ilinin başında ilk kez bir kadın il başkanı var. Söylemleriyle, duruşuyla halkçı ve devrimci yapısıyla toplumda umut uyandıran bir kadın il başkanı var. Bu umudu gören iktidar ve yandaşları, il başkanımızı 6-7 yıl önce atmış olduğu tivitler üzerinden yıpratmaya, karalamaya başladı.”

“BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”

“Öncelikle şunu belirtmek isterim; bizler Canan başkanın hep yanındaydık, yanında olmaya da devam edeceğiz. Biz bazılarının geçmişte neler söylediğini çok iyi biliyoruz. FETÖ terör örgütüyle el ele, omuz omuza olup bugün düşman kesilenlerin geçmişte neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Biz dün ne söylediysek bugün de arkasındayız. CHP’nin kadroları olarak dün “bir yılan var, kuyruğu Türkiye’de başı Amerika’da” diyenlerdeniz. Bugün de aynısını söylüyoruz, ama onların dün ve bugün söyledikleri de ortada. CHP Esenyurt ilçe örgütü olarak İl başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu’na yönelik yapılan karalama kampanyasına karşı hep birlikte duracağız.”

“ONLAR KONUT MAĞDURU DEĞİL KADIOĞLU MAĞDURU”

Esenyurt’a ilişkin değerlendirmeler de yapan CHP İlçe başkanı Ali Gökmen, ilçenin AKP’li belediye eliyle kontrolsüz ve plansız bir yapılaşmaya maruz bırakıldığını, bu durumun da bir dizi sorunu berberinde getirdiğini söyledi. Gökmen, konut mağdurlarından trafik sorununa, uyuşturucu sorunundan eğitimdeki yetersizliğe kadar onlarca sorunun plansız ve kontrolsüz yapılaşmanın eseri olduğunu ifade etti. “Esenyurt’un görevden alınan belediye başkanı arkasında “Necmi Kadıoğlu mağdurlarını” bırakarak gitti. Herkes onlara konut mağduru dese de bana göre onlar Necmi Kadıoğlu mağdurlarıdır” diyen Gökmen, şunları söyledi: “Kadıoğlu mağdurları, her Pazar günü çeşitli yarım kalmış binaların önünde bir araya geliyor, eylemler yapıyorlar. Kamuoyuna ve TBMM’ye seslerini duyurabilmek için bas bas bağırıyorlar. Dişlerinden, tırnaklarından artırdıkları paraları birilerine peşkeş çekenler ve o peşkeş çektikleri firmaların reklamını yapan bir belediye başkanı vardı. Umut ediyoruz ki yeni dönemde bu mağdur edilen kardeşlerimizin sorunlarına çare bulunur.”

“UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 12’YE DÜŞTÜ”

“Değerli basın mensupları Esenyurt’ta AKP’li belediye ile eliyle ortaya konan kontrolsüz ve plansız büyümenin bir başka sonucu da uyuşturucu problemidir. Uyuşturucu kullanımı Esenyurt’ta neredeyse 12 yaşına kadar düşmüş durumda. Sokak başlarında, hemen her yerde uyuşturucu müptelası olmuş gencecik fidan gibi delikanlıları, kendin geçmiş vaziyette görebilmeniz mümkün. Gördükçe üzülüyoruz, gözlerimiz yaşarıyor. Hem emniyet müdürümüzü hem de kaymakamımızı ziyaret ederek bunlara bir an önce çare bulunmasını istedik. Bu sorunla ilgili çalışma yapılması gerektiğini ifade ettik.”

“BEŞ MAHALLEMİZDE OKUL YOK!”

“Kontrolsüz büyümenin bir diğer sorunu da okul eksikliği. Bugün beş mahallemizde okul yok! Her mahallemiz Anadolu’daki bir çok ilçeden büyük olmasına karşın beş mahallemizde okul yok. İlköğretim okulunun olmadığı mahallelerimiz var, kontrolsüz büyüme buralara gelmiş.”

“5-6 DAKİKALIK YOL BİR SAATTE AŞILIYOR”

“İlçemizde trafik sorunu inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. Özellikle akşam trafiğin yoğun olduğu saatlerde Esenyurt’un bir ucundan bir ucuna bir buçuk iki saatte gidebiliyorsunuz. Normal saatlerde bile 5-6 dakikalık yollar bir saati aşmış durumda.”

“PARK ALANLARI, DEPREM TOPLANMA ALANLARI YOK EDİLDİ”

“Çocukların park alanları yok edilmiş durumda, deprem toplanma alanları yok edilmiş durumda. Bugün Esenyurt’ta Allah göstermesin olacak bir depremde insanların çıkacağı toplanma alanı yok. Çocuklar parkları olmadığı için sokaklarda top oynamak zorunda kalıyor. Onlarca küçük çocuğumuz, arabaların, kamyonların geçtiği sokaklarda oyun oynarken ya sakatlandı ya da hayatını kaybetti.”

“EN KİRLİ HAVA ESENYURT’TA”

O havası temiz, adeta yayla gibi olan Esenyurt, Türkiye’nin havası en kirli ilçesi haline geldi. Yaptırdıkları yüksek katlı binalarla rüzgarın önünü kestiler, Esenyurt’u nefes alamaz hale getirdiler. Biz CHP olarak, bu kentin yaşanabilir, huzurlu, insanın sokağa çıktığı zaman güvenliğinden endişe etmeyeceği durumda olmasın için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Huzurlu bir Esenyurt’ta yaşamak istiyoruz, huzurlu bir İstanbul’da yaşamak istiyoruz, yaşanılabilir bir Türkiye’de hep beraber kardeşçe yaşamak istiyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.