'CHP'ye parti içi demokrasi gerekiyor!'

'CHP'ye parti içi demokrasi gerekiyor!'
Çatalca'nın tanınan siyaset adamlarından üç dönem Çatalca Belediye Başkanlığı yapmış Fırat Aykut'tan 1 Kasım seçimleri sonrası mensubu bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne eleştiri.

Aykut sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi:

09 Eylül 1992 günü yeniden açılan CHP' de parti içi demokrasi yerleşebilseydi CHP bugün çektiği sıkıntıları çekmezdi. CHP bu kadar ağır hasta olmazdı. Eski Genel Başkan DENİZ BAYKAL döneminde parti içinde muhalif düşünenlerin yaşamasına izin verilseydi genel başkan ve diğer yöneticilerin değiştirilmesi için KASET OPERASYONU'na tevessül edilemezdi...

Parti içi demokrasi ve hukuk kanalları tıkanmasaydı,

KASET OPERASYONU ile gelen ve kendi kendilerine YENİ CHP imal etmeye çalışan bugün ki toplama kadroya CHP ve TÜRKİYE mahkum edilmezdi.

Türkiye' yi kuşatarak yönetmek isteyen uluslararası güç odakları ile yerli işbirlikçileri CHP seçmeninin inancının ve gücünün farkındadırlar. Bu büyük CUMHURİYETÇİ VE DEVRİMCİ gücü etkisizleştirmek ve bu büyük enerjiyi kendi yararlarına kullanabilmek için çevirdikleri dolaplarla CHP' yi kendi tayin ettikleri memurlarının eline teslim ederek CHP' yi ve O' nun yurtsever seçmenini etkisiz hale getirdiler.

KASET OPERASYONU' n dan sonra hepimiz büyülendik ve bir algı operasyonu ile de KEMAL KILIÇDAROĞLU' isimli bir milletvekiline KURTARICI gibi sarıldık. İtiraf ediyorum ki ben de bu büyülenenler arasında idim. Ancak genel başkanlığa seçilen bu arkadaşın siyasi hiçbir geçmişi olmadığı için birlikte siyaset yaptığı ve aynı düşünceler etrafında toplanmış bir kadrosu da mevcut değildi. O' nu oraya getiren bilemediğimiz ama kesinlikle parti dışı odakların önerileri ile toplama bir kadrodan oluşan PM ve MYK ile zar zor, ite kaka 2011 seçimlerine girildi...

KEMAL KILIÇDAROĞLU ve çevreden topladığı arkadaşlarının niteliği 2011 Genel Seçimlerinden iki ay sonra TBMM' de ki yemin töreni ile ilgili tartışmada anlaşıldı...

RTE' nin dediği gibi hem "TÜKÜRDÜKLERİNİ YALADILAR" hem de "DİKLENDİLER AMA DİK DURAMADILAR" ..

CHP seçmeni büyük bir hüsran yaşadı ancak örgütün hiç sesi çıkmadı...

Şu beş yıl içinde yaşananları tekrar ederek yazıyı uzatmak istemiyorum.

Sonuç olarak demek istiyorum ki ; parti içi demokrasi hala daha yaşatılmadığı için başarısızlığı her seçimde tescillenmiş KILIÇDAROĞLU ve toplama takımı ile CHP artık TÜRKİYE'nin önünde en büyük engel haline gelmiştir.

CHP ağır hastadır.

CHP bu ağır hastalıktan şimdi ki beceriksiz kadro ile kurtulamayacaktır.

KASET OPERASYONU' na benzer aldatıcı ve oyalayıcı bir operasyona sebep olmadan demokrasi ve hukuk zemininde değişimi gerçekleştirecek yerli bir projeye çok ihtiyaç vardır.

Herkes bu konuda düşünce üretmeli ve çevresi ile tartışmalıdır.

Ben de düşünüyorum ve çevremde ki deneyimli siyasetçilerden öneriler topluyor ve tartışıyorum...

Bu önerilerden çıkan uygulanabilir bir çözüm önerimi de ileriki günlerde yine bu sitede sizlerle paylaşacağım...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.