CHP’li gençlerden Metal-İş grevine destek

CHP’li gençlerden Metal-İş grevine destek
CHP İstanbul Gençlik Örgütü, Metal işçileri yalnız değildir diyerek Metal-İş grevine destek verdi. CHP Silivri Gençlik Kollarının da katıldığı basın açıklamasında metal işçilerinin her zaman yanında olunduğu mesajı verildi.

Birleşik Metal İş Sendikası’na üye işçilerin başlattığı grev Bakanlar Kurulu kararıyla 60 gün süreyle ertelenmesi ile DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası kararı antidemokratik bulup greve devam kararı aldı. Başlatılan hak arayış sürecine CHP İstanbul Gençlik Kolları Paksan Fabrikası önünde toplanarak destek verdi. İşçi ve ailelerinin de bulunduğu eylemde“Hükümetin sermayeyle elele vererek işçilere darbe yaptığını” söyleyen işçiler ve CHP’li gençler sık sık ıslıklar ve sloganlarla Hükümeti ve MESS’i protesto etti. 


Gençlik Kolları adına açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız hak gaspına uğrayan işçi sınıfının bu onurlu mücadelelerinde yalnız olmadığını belirtip, “Grev kırıcılığına soyunan hükümetin aldığı antidemokratik erteleme kararının amacı, işçileri etkisiz hale getirmek ve ucuz işçiliği kalıcılaştırmaktır. Alınan bu karar aslında erteleme kararı değil, iptal kararıdır. Zira erteleme kararı alınmasından sonra 60 gün içinde ya tarafların anlaşarak sözleşmeyi imzalamaları ya da süre sonunda sözleşmenin Yüksek Hakem Kurulu’na gönderilmesi koşulu bulunmaktadır. Dolayısıyla ertelenen bu grevin aslında bir daha başlatılması önlenmiştir. Oysa grev hakkı anayasal bir haktır ve bilinmelidir ki bu grev ‘Milli Güvenliği’ değil patronların yani sermayenin ve onunla kol kola giren hükümetin güvenliğini tehdit edecek güçtedir” dedi. Yıldız, CHP gençliğinin tüm illerde eylem ve mini mitinglerle greve destek vereceklerini bildirdi. 


CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, “Tarih boyunca işçi sınıfı demokrasi ve hak arayış mücadelesini ilk başlatanlar olmuş ve diğer katmanların uyanmasında örnek teşkil etmiştir. Grev var ise umut vardır. Ve bu umut yolculuğunda sizlerle kol kola omuz omuza olmaktan gururluyuz” dedi.

 

Eylemi değerlendiren CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, “Metal işçilerinin onurlu ve haklı grevinde, onların yanında olmayı sürdüreceğiz. Dileğimiz 2015 Genel seçimlerinde kuracağımız halkın iktidarında tüm bu engelleri kaldırmaktır. Grev haktır engellenemez.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.