Çiftçiler üzerinde oyunlar oynanıyor

Çiftçiler üzerinde oyunlar oynanıyor
Başakşehir İlçe Ziraat Odası 3. Olağan Kongresi’ni yaptı. Tek liste ile gidilen kongrede 6 yıldır bu görevi sürdüren mevcut Oda Başkanı Ömer Demir delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden güven tazelemiş oldu. Tarım ve hayvancılık sektöründeki büyük fir
 Başakşehir Ziraat Odası 3. olağan kongresini Şamlar Köyü İlkokulu toplantı salonunda gerçekleştirdi. Konre divan heyetinin belirlenmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Şehirlere göç azalır

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başakşehir Ziraat Odası Başkanı ve TZOB Türkiye Ziraat Odalar Birliği İstanbul İl Koordinasyon Başkanı Ömer Demir, genel kurula katılanlara teşekkür etti. Demir, İstanbul'da yapılan tarımın önemine vurgu yaparak, "Köylümüzü, çiftçimizi ve halkımızı bu yönde bilgilendirerek tarımı bilinçli yapmalıyız" dedi. Tarımın Türkiye'nin geleceği olduğunu söyleyen Demir, köylerdeki tarımın cazip hale getirilmesiyle hem büyükşehirlere göçün önleneceğini hem de ülkenin geleceğinin garanti altına alınacağını ifade etti.



Yoğurdunuzu kendiniz yapın!

Konuşmasının devamında tarım ve hayvancılık sektöründeki büyük firmaların kendi çıkarlarına göre algı yaratmak istediklerini söyleyen Ömer Demir, “Bizim sektörde de oyunlar oynanıyor. Kimi firmalar, 'sokakta satılan süt şöyle zararlıdır, kansorojen madde var, böyle hastalıklıdır' diye yaygara koparıyorlar. Ben de diyorum ki, asla ve asla köylünün sütünde; sokakta satılan sütte hiçbir şey yok. Dedem o sütten içti, babam içti, ben içtim... Hepimiz böyle yaşadık, kim hasta oldu? Allah ineğin sütünde kansorejen mi yarattı. Biz bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz. Hazır yoğurt almayın. Süt alın ve evinizde yoğurt mayalayın, hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik” açıklamasını yaptı.




Ben de çiftçi çocuğuyum


Genel kurul toplantısına katılan Başakşehir İlçe Kaymakamı Kazım Tekin de yaptığı konuşmada tarımın önemine vurgu yaparak kendisinin de köylü bir çiftçi ailenin çocuğu olduğunu
söyledi. Tekin, "Ömer Demir başkanlığındaki ziraat odamız ilçede ve bölgede gerçekten güzel çalışmalar yapıyorlar. Kendilerine başarılar diliyorum" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi ve seçime geçildi. Ömer Demir başkanlığında oluşan Başakşehir Ziraat Odası yeni yönetimimnin çoğunluğunu mahalle muhtarları oluşturdu. Büyükçekmece İlçe Tarım eski müdürleri Mehmet Akalın ve Kerim Büyüksıvacı da Ömer Demir'in listesinde yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.