Çıldır’da ‘YÜKSEKOKUL’ seferberliği

Çıldır’da ‘YÜKSEKOKUL’ seferberliği
Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan Çıldırlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ardahan Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürütecek olan Çıldır Meslek Yüksekokulu binası için kampanya başlatmaya hazırlanıyor.
 
Özel bir bülten hazırlayarak Çıldır kamuoyuna seslenen Çıldırlılar Derneği, söz konusu Yüksekokul binasının oluşturulacak bir imece ağıyla Çıldırlılar tarafından yapılması çağrısında bulundu. Derneğin çağrısına Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün’den de destek geldi.
 
Çıldır Meslek Yüksekokulu için özel olarak hazırladıkları ‘ÇILDIR’ isimli bülteni bu yıl 11.’si düzenlenen Ulusal Çıldır Göl Festivali’nde dağıtan dernek yöneticileri, Çıldırlılara eğitim seferberliği için harekete geçme çağrısı yaptılar.
Çıldır’ın önemli bir tarihsel geçmişe sahip olmasına karşın bugün sürekli göç veren ve buna bağlı olarak ta kabuğunu kıramamış bir ilçe olduğunun vurgulandığı kapak yazısında Çıldır, İstanbul, Ankara, İzmir ve yurt dışında yaşayan Çıldırlılar arasında bir imece ağı kurulması öneriliyor.
Dernek yöneticileri, “Şimdi El Ele verme zamanı” başlıklı kapak yazısında yaptıkları çağrıda şu görüşlere yer verdiler:
“Değerli hemşerilerimiz; tarihi çok eskilere dayanan baba ocağımız, güzel ilçemiz Çıldır, uzun yıllardan beri yoksunluklar içinde varlığını sürdürüyor. Dediğimiz gibi tarihi çok eskiye dayanıyor olsa da ilçemizin bugün geldiği nokta bu önemli tarihsel geçmişle örtüşmüyor. Bir zamanlar Erzurum, Kars, Artvin, Ağrı, Gürcistan ve İran’ın bir kısmını içine alan bölgenin ana merkezi olan Çıldır, bugün saydığımız bu yerlerin çok çok gerisinde kalmış, kabuğunu bir türlü kırıp gelişememiş durumda. Bu, uzun uzun tartışılmayı hak eden bir tablo ancak Esenyurt Çıldırlılar Derneği olarak bizler, elinizdeki bu bültende başka bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Bugün hem Türkiye sınırları içerisinde hem de yurtdışında yaşayan tüm Çıldırlıları ilgilendiren çok önemli bir konuyla karşı karşıyayız: Ardahan Üniversitesi Çıldır Yüksekokulu!
Sevgili hemşerilerimiz; bildiğiniz gibi 2008 yılında kurulan Ardahan Üniversitesi’nin rektörlüğünü Çıldırlı değerli hemşerimiz sayın Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ yürütmekte.
Birçok sıkıntı, eksik ve engele karşın Ardahan Üniversitesi’nin adını kısa zamanda tüm Türkiye’ye duyurmayı başaran sayın KORKMAZ, Çıldır’da Ardahan Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürütecek bir Yüksekokul yapılmasının önünü açtı. O üzerine düşeni yaptı, şimdi sıra Çıldırlılarda!
Şimdi sıra tüm Çıldırlıların el ele vererek Yüksekokul binasını kendi öz kaynaklarıyla, tuğla tuğla dizerek Çıldır’a kazandırmasında!
Zaman; Çıldır’da ufakta olsa bir “kıpırdanma” yaratacak olan Yüksekokul binası için seferberlik başlatma zamanıdır!
Zaman; tüm Çıldırlıların yan yana gelerek, tarihsel geçmişe yakışır bir tabloyu resmetme zamanıdır!
Değerli hemşerilerimiz; sözünü ettiğimiz okul baba ocağımız için çok önemlidir.
Bu bina, hayata geçirilecek bir imece ağıyla kolaylıkla yapılabilir.
Yeter ki tüm Çıldırlılar karınca kararınca taşın altına yüreğini koysun...”
 
Çıldır Belediye Başkanı Aygün’den destek
Çıldırlılar Derneği’nin ortaya attığı “kampanya” önerisine ilk olumlu tepki Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün’den geldi. Çıldır’da açılacak olan Yüksekokul’un, ilçenin makus talihini tersine çevirecek çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Aygün, “okul için kampanya başlatma” teklifini yürekten desteklediğini ve çok önemli bulduğunu söyledi. Başkan Aygün, “Çıldır’ın geleceğinin yeniden inşasında yüksekokul olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Çıldırlılar tavırlarını ortaya koyarsa Çıldırlının yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sözünü ettiğiniz kampanya ile Çıldırlılar bu işin üstesinden gelir ve ilçenin kaderini tersine çevirebilirler” dedi.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.