Çocuk Masası'nı çocuklar belirledi

Çocuk Masası'nı  çocuklar belirledi
1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk ekim ayında hizmete girecek Türkiye’deki ilk çocuk masası için Bakırköy Belediyesi Fildamı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile çocu
1 Haziran Dünya Çocuk  Günü’nde Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve  Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk  ekim ayında hizmete girecek Türkiye’deki ilk  çocuk masası için Bakırköy Belediyesi Fildamı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile  çocuklara danıştılar.
 
Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği(ÇHZKD)’nin girişimiyle , Bakırköy Belediyesi , Bakırköy Kaymakamlığı, Çocuk VE Haklarını Koruma Platformu ve Koruncuk Vakfı işbirliği ile  hayata geçecek yoksul ve korunmaya muhtaç çocuklar için  , çocuk masasına  çocuklar önerilerini ilettiler.
 
Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, ÇHZKD Başkanı Ebrize Çeltikçi, Koruncuk Vakfı Başkanı Figen Özbek’in  de katıldığı toplantıda çocuklar; iş hayatındaki çocukların okullara kazandırılmasını, çocuk hakları ile uğraşan kurumların sayılarının artırılmasını, sokak çocukları için meslek edindirme eğitiminin verilerek sıcak yuvaya kavuşmalarının sağlanmasını, çocuk gelinler hakkında ciddi tedbirler alınmasını önerdiler.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da yaptığı konuşmada yarınımızın teminatı çocuklarımız için her türlü desteğe devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:  Öncelikle çocuklarımızın 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde  hayatları boyunca sağlıklı, üretken ve insanlığa faydalı bir yurttaş olarak geçirmelerini temenni ederek sözlerime başlamak istiyorum. Önümüzdeki aylarda Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’nde şiddete uğramış çocuklarımız, kadınlarımız için ayrı bir poliklinik açacağımızın da müjdesini vermek istiyorum. Bu poliklinikte sosyolog, psikolog ve konusunda uzman hekim arkadaşlarımız görev yapacak. Yarınımızın teminatı  çocuklarımız için Belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.
 
Projeye AKUT, TOFD, Aile Hukuku Derneği, Türk Psikologlar Derneği,Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Büro, İlçe Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlükleri, Yaratıcı Çocuklar Derneği, 118 E Yönetim Çevresi, Bahçeşehir Üni., ÖZEV, HEGEM, İKÜ-CEHAMER, AREL Eğitim Kurumları , Darüşafaka,  UMUT Vakfı, Çocuğun İhmal ve  İstismarını Önleme Derneği , Çift Aile Terapisi Derneği, PKU Aile Derneği de paydaş olarak destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.