Çöp Konteynerleri Yeni Sistem İle Değiştirilecek

Çöp Konteynerleri Yeni Sistem İle Değiştirilecek
Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti.
 Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti. Başkan İmamoğlu başkanlığında bir araya gelen mecliste; katı atıkların toplanması ile ilgili 3. Gündem Maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti. Madde kapsamına göre çöp konteynerlerine dönük yeni bir uygulama olan yer altı ve yer üstü modüler sistemi, Beylikdüzü'nde uygulanacak. Böylece hem çevre sağlığı korunacak hem de maliyet ve zamandan tasarruf yapılacak.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde toplanan Beylikdüzü Belediye Meclisi, Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nın 1. Oturumunu tamamladı. Mecliste AK Parti Grubu 4 sözlü önerge sunarken, CHP Grubu 1. Sözlü önerge getirdi. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Maddelerden 1, 4, 5, 6, 7, 12 ve 13. Maddeler oy birliği ile kabul edildi. 2, 3, 8, 9, 10 ve 11. Maddeler ise oy çokluğu ile meclisten geçti.

"Katı Atıkların Toplanması" İle İlgili Madde Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Mecliste görüşülen Çevre ve Kontrol Müdürlüğü'nden gelen "Katı Atıkların Toplanması" ile ilgili gündemin 3. Maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dikkat çekici hususu olan bu maddeye göre mevcut çöp konteynerler, gelişen teknolojinin sonucu olarak Yer Altı ve Yer Üstü Modüler Sistemi ile yer değiştirecek. Sistem, ilçedeki belirlenen yerlerde uygulanmaya başlayacak. Bu sayede Beylikdüzü'nde her türlü katı atığın toplanması mümkün olacak, tüm kullanıcılar kolaylıkla faydalanabilecek. Çevre ve görüntü kirliliğini de minimalize eden Yer Altı ve Yer Üstü Modüler Sistemi, aynı zamanda büyük bir mali tasarruf da sağlayacak.

Söz konusu sistemin Büyükşehir, Barış ve Cumhuriyet Mahalleleri'nin ana arterlerinde; Adnan Kahveci, Yakuplu ve Marmara Mahalleleri'nde ise su, doğal gaz, elektrik açısından alt yapısı uygun noktalara getirilecek. Projeye göre toplamda 750 -1000 adet ekipman bulunacak. Sistemin dağılımı ise %30 yer altı, %70 yer üstü uygulaması şeklinde olacak.

Meclisin 2. Oturumu'nun 5 Şubat Perşembe günü Saat 10:00'da yapılmasına karar verildi ve ilk oturum sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.