DEĞİRMENKÖY HALK MECLİSİNE YOĞUN KATILIM

DEĞİRMENKÖY HALK MECLİSİNE YOĞUN KATILIM
Başkan Işıklar, mahallelerde gerçekleştirdiği halk toplantılarına Değirmenköy Mahallesi’nde devam etti. Mahalle sakinleri toplantıya yoğun ilgi gösterdi.
Silivri Belediyesi Halk Toplantıları Değirmenköy Mahallesi’nde devam etti. Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalar ve Değirmenköy’de yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Toplantıya CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri katıldı.

IŞIKLAR; “HESAP VEREN HİZMET ANLAYIŞIMIZI KALICI HALE GETİRDİK”

Değirmenköylülerin gösterdiği yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Işıklar; “Aramızda olmanızdan mutluluk duydum, hoş geldiniz. Her yıl neler yaptık, neler yapacağız? Birlikte karar veriyoruz. Mahalle meclislerimiz artık kurumsallaştı. Her sene olduğu gibi bu yıl da sizlerin görüş ve önerileri doğrultusunda, halk meclisimizin aldığı kararları uygulayacağız. Halkın içinde, hep birlikte, ne istiyorsak paylaşarak ve tartışarak, açık ve saydam şekilde karar veriyoruz. Hesap verilebilir bu saydam anlayışı kalıcı hale getirdik. Bizden sonra gelecek olanlar da bu hesabı verecek, hesap vermekten kimse çekinmesin! Yaşadığımız tüm zorluklara, ekonomik sıkıntılara rağmen ağlaşmıyoruz. Kimseden bir lütuf, ihsan istemiyoruz. Hizmet edecek eder, etmeyenin hesabını millet soracaktır. Birlikte yönetmek, ortak aklı kullanmak sorun ve yanlışları da az aza indirir. Değirmenköy’ün önemini biliyoruz. Aciliyet gereken sokaklarımız var, alt yapı çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz, mahallede yapılmamış sokak kalmayacak. Kanalizasyon, elektrik ve doğal gaz çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Verdiğiniz desteğin ne anlama geldiğini biliyoruz, gösterdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum” dedi. 

2014 YILINDA DEĞİRMENKÖY’DE NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2014 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Değirmenköy Okulları’nda çöp kovası ve bank montajları, mevsimlik çiçek bakımı, ağaç budamaları ile ilaçlamaları periyodik olarak yapıldı. Çocuk parkında, oyun gruplarının bakımı, çim biçimi, bank ve çöp kovası montajları ve kum havuzlarının çapası yapıldı. Camide, bahçelerin bakımı, mevsimlik çiçek dikimi, budama, ilaçlama ve mıntıka temizliği yapıldı. Kamu alanlarının, mahallemiz ek hizmet binası, Sağlık Ocağı, Muhtarlık binası etrafı çiçek dikimi, bakım ve temizlikleri yapıldı. Mahallemizin süs havuzunun bakımı, temizliği ve ilaçlamaları yapıldı.

2015 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2014 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Değirmenköy Yörük Caddesi’ne orta refüj düzenlemesi, meydan düzenlemesi yapılacak. Pamuktepe Sokak mevcut parkı, engelli parkına dönüştürülecek, amfi düzenlenecek. 2015-2019 yılı planlanan imalat Değirmenköy Fevzi Paşa Mahallesi, Zübeyde Hanım Caddesi’ne 200.000 m2 yeni kaldırım yapılacak. İsmetpaşa Mahallesi, Yasemin Caddesi’ne 1300.00m2 yeni kaldırım yapılacak. Fevzipaşa Mahallesi, Selvi, Cengiz, Lale, Sarı Paşa, Yusuf Ziya Sokak, Namık Kemal Cad. 600.000 m2 yeni kaldırım yapımı, 400.000 m2 – 100.000 ton yeni asfalt yapımı ve 50.000 ton asfalt tamiri yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.