Dilekçe'yi ben verdim

Dilekçe'yi ben verdim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü Osman Ketenci’nin, Çatalca Kabakça Köyü’nde üzerinde, 10 villasının bulunduğu arazi 1/5000’lik planlarda tarım alanından konut alanına çevrilmişti.

CHP’li İBB Meclis üyeleri askı sürecinin son günü 8 Aralık’da 1/5000’lik nazım imar planlarındaki revizyon değişikliğine, ‘kişiye özeldir’ diyerek itiraz etti. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara değişikliğe belediye olarak itiraz ettiklerini belirterek “Benim imzam ile itiraz dilekçemiz geçtiğimiz Cuma günü verilmiştir” dedi

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Çatalca Kabakça Köyü’ndeki  1/5000’lik nazım imar planları  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü Osman Ketenci’yi sevindirmişti. Çünkü Ketenci’ye ait arazi, tapu kayıtlarında yıllardır  ‘tarla vasıflı’, planlarda ise tarım alanı olarak geçiyordu. Tarım alanı olarak geçen Ketenci’ye ait 509 ve 527 numaralı parseller üzerinde 10 adet lüks villa bulunuyor.Yine tarım alanı olarak 510 numaralı parsel üzerinde tenis kortu var. Fakat bu parsellerin tamamı konut olanı olarak belirlenmişti. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın da bir İBB Meclis Üyesi olarak neden itiraz etmediği tartışılırken Cem Kara tartışmalara noktayı koydu ve “Ben bu ilçenin bir belediye başkanı olarak bu plana itirazımı yaptım” dedi.

 CHP Grubu'na bilgiyi ben verdim

Başkan Cem Kara açıklamasında planda yapılan yanlışları ve plan ile ilgili tüm bilgileri meclise ve CHP Gurubu'na aktaranın kendisi olduğunu belirterek, "Bu konu ile ilgili 1,5 saat gruba bilgi verdim. 2010 yılında bu planlar yapıldı. 2010 yılında yapılan planlara itiraz ettik. Etmemizin sebebi, 1993 yılında yapılan planlarda 10 bin nüfuslu bir Kabakça planı yapılırken, 2010 yılında 3 bin nüfuslu bir Kabakça öngörmüşlerdi. Üzerinde evler bulunan yani konut olan bir çok kişinin parseli tarım alanı olarak belirlenmişti. Yani vatandaşımızın geçmişteki kazanılmış hakları, yaşam hakları ellerinden alınmak isteniyordu. Biz de 2010 yılındaki planlara itiraz ettik. Bizim itirazlarımız sonrasında Kabakça Mahallesi'nin ticaret alanları ve konut alanları genişletilmiş oldu” sözleri ile öncelikle geçmişte yaptıkları itirazlar ile mahalle halkının kazandığı hakları dile getirdi.

 Konutların kimin olduğuna bakmayız

Sözü daha sonra Türkiye gündemine oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü Osman Ketenci’nin villaları ve yanında bulunan arazilere getiren Belediye Başkanı Cem Kara, "Öncelikle ilk olarak bu konutların bulunduğu araziler Bülent Azaklı’ya aitti. Daha sonra el değiştirerek Osman Ketenci’ye geçmiştir. Bu planda ilk olarak Günü Birlik Tesis Alanı lejantlı parsel vardı bu kaldırıldı. Konutların bulunduğu tarım alanı olan parseller ise konut alanına alındı" dedi. Sözlerini, "Fakat biz bu noktada konutlar kiminmiş, parseller kime aitmiş, buna bakmayız. Diğer tüm mahallelerimizde olduğu gibi nüfus yoğunluğunu ve yerleşim alanlarının geliştirilmesine ve konut lejantlarının halkın istekleri doğrultusunda yapılmasına bakarız” şeklinde sürdüren Kara, Kabakça’da içinde bir çok konutun olduğu, ancak tarım alanı olarak lejant yapılarak 2010 yılında Çatalca halkına konulan planlara itiraz ederek mahalle halkının haklarının aranması için savaş verdiğini dile getirdi.

 Yine itiraz ettik

Adaletsizlik gördüğü planlarda belediye olarak itiraz ettiklerinin altını çizen Cem Kara, "Biz hangi plan olur ise olsun, bir adaletsizlik, bir haksızlık gördüğümüzde, vatandaşın itirazını bile beklemeden itiraz etmişiz. Bugün nasıl itiraz ettiysek, geçtiğimiz aylarda ve yıllarda askıya çıkan bütün planlarda aynı şekli ile adaletsiz gördüğümüz konulara itirazımızı gerçekleştirmişiz. Elbasan yolu üzerinde bulunan fabrikalarımızın bu ilçeden gitmesini de böyle önlemişiz. Bugün de bahsi geçen parseller üzerinde itirazımızı yaptık. 5 Aralık 2014 Cuma günü Belediye Başkanı imzası ile, yani kendi ıslak imzam ile 3 sayfalık itirazımızı yaptık” açıklamasını yaptı.

 İtiraz gerekçesini açıkladı

Belediye Başkanı Başkan Cem Kara plana itiraz gerekçesini ise şu şekilde açıkladı; "Biz günü birlik Turizm Tesis Alanı lejantının tekrar eski halini almasını istediğimizi, yani konut alanına alınan parselin eski lejantında kalmasını istediğimizi, yine bu villaları içinde barından parsellin yanında bulunan diğer yerlerinde kamu yararı kararı alınmaksızın, sadece İl Tarım Müdürlüğü'nün görüşü ile konut alanına çevrilirken, aynı durumda olan Kabakça Mahallesi'ndeki diğer örneklere aynı uygulamanın yapılmaması sebebi ile içinde konut bulunan alanlara ve bölgelere konut lejantı vermediği için itiraz ettik. 3 sayfalık itiraz dilekçemizi, Cuma günü Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettik. Bu dilekçe Büyükşehir Belediyesi'nde de mevcuttur.”

Adaletsizliğe müsaade etmedik

Çatalca Belediyesi olarak göreve geldiği günden bu yana Çatalca adına bir çok imar hakkını kazanabilmek adına büyük uğraşlar verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Cem Kara, "Bugüne kadar hiçbir planda adaletsizliğe meydan vermemeye çalıştık. Bölge planlarında oy birliği ile geçirme noktasında hem fikir olduğumuz için her iki gurupta, Çatalca’nın İzzettin, Çakıl, Elbasan, Karacaköy ve diğer tüm planlarında olduğu gibi oy birliği ile el kaldırmıştır. Ancak oy birliği ile geçen hemen hemen her plana bizim itirazlarımız teknik anlamda belediye olarak yapılmıştır. Eğer bizim bu itirazlarımız olmasa Çatalca’nın bir çok mahallesinde kazanılmış bir çok hak, elden gidecekti" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.