Dönüşümün yolu imar ile açıldı

Dönüşümün yolu imar ile açıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Büyükçekmece'deki bazı mahallelerde kentsel dönüşüm noktasında 1 kat arttırımına denk gelecek şekildeki imar artışları İBB Meclisi'nde onaylandı. Şimdi sırada diğer mahalleler var

Büyükçekmece'deki bazı mahalleleri kapsayan ve 4 Temmuz 2013 tarihinde Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde oybirliği  ile karara bağlanan kentsel dönüşüm anlamındaki plan notu değişikliği İBB Meclisi'nin bu ayki toplantısında  görüşülerek onaylandı. Belirlenen imar artışı doğrultusunda parsellerin büyüklüğüne göre yüzde 15 ile 25 arası bir artış sağlanıyor.  Büyükçekmece Belediyesi'nin talebi ise parsellerin büyüklüğüne göre yüzde 25 ile 35 arası yönünde bir artış sağlanmasıydı. 
Önemli bir fırsat sunuyor

Olası bir depremde yıkılma riski taşıyan binaların, yenilenmesini hedefleyen ve kentsel dönüşüme yeni bir soluk getiren bu düzenlemenin İBB Meclisi'nden geçmesi ise vatandaşlara çeşitli fırsatlar sunuyor. Özellikle Büyükçekmece'nin merkezinde yer alan eski apartmanların büyüklüklerine göre vatandaşlar yeni çıkan bu imar artışından faydalanabilir ve fırsat olarak değerlendirebilir. Yaklaşık 2 senedir Büyükçekmece Belediye Meclisi tarafından, İBB'ye iletilen bu düzenleme Cumhuriyet, Dizdariye, Fatih mahalleleri ve 19 Mayıs Mahallesi'nin göl havzası dışında kalan kısımlarını kapsıyor.




Erol;Üzerimize düşeni yaptık

Yaklaşık iki senedir İBB Meclisi'nde bekleyen bu imar değişikliğinin geçmesinde yoğun uğraş ve çabaları bulunan AK Parti İBB ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Recep Erol, gazetemize yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak üzerine düşen görevleri siyaset yapmadan gerçekleştirdiklerini vurguladı. Çeşitli mahalleler için çıkan imar artışı kararının bundan sonra  Tepecik, Türkoba, Muratçeşme,Güzelce, Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz Mahalleleri için de çıkması gerektiğini belirten Erol, bunun için üzerlerine düşen görevleri diğer mahalleler için yaptıkları çalışmada olduğu gibi aynen yapacaklarının altını çizdi. İBB Meclisi'nin almış olduğu kararla birlikte Büyükçekmece halkı için hayati önem teşkil eden bir karara imza attığını anımsatan Erol, muhtemel İstanbul depremine karşı alınan kararın büyük fayda getireceğine dikkat çekti. Deprem riski olan Büyükçekmece'de insanların bu karardan sonra sağlıklı binalara kavuşabileceğini söyleyen Erol, “Bu karar ilçemizin özellikle sahil ve merkezde bulunan yaşlı ve sağlıksız binalardan kurtulmasına imkan vermiş ve şehrin dokusunu koruyarak yapılacak bir kentsel dönüşüme zemin hazırlamıştır” ifadelerini kullandı.

Erol, İBB Meclisi Şubat ayı  5.birleşimde 190 numaralı rapor ile ilgili imar değişikliğinin ardından da söz alarak emeği geçenlere teşekkür konuşması yaptı. Erol, Teşekkür konuşmasında, Bugün burada bu tarihi karara imza atan ve bizleri destekleyen İBB meclis üyelerimize, İmar komisyonumuza ve başkanına, meclis başkanvekilimize, grup başkanvekilimize ve ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mimar Kadir Topbaş başkanıma Büyükçekmece halkı adına teşekkür ediyorum dedi.

 

Haber: Salih MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum