DÜVE DAVASI

DÜVE DAVASI
Silivri’de tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin başı İl Özel İdaresi ile dertte.
İstanbul İl Özel idare Müdürlüğü ek bütçesinden İl Tarım Müdürlüğü hizmetleri kapsamında,”Geri Dönüşüm Hayvancılık Projesi” adı altında 2005 yılında Silivri’de dağıtılan 450 tane gebe düvelerin geri ödemesiyle ilgili İl Özel idaresi bazı çiftçilere icra takibi başlattı. Düve yerine yine düve verilmesi şartıyla köylüye verilen düveler yüzünden icralık olan vatandaşlar da, İl Özel İdaresine dava açmaya hazırlanıyor.
İl özel idaresini mahkemeye verecekler 
2005 yılında tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylülere düve dağıtan ve karşılığında da düve alınması şart koşumasına rağmen İstanbul İl Özel İdaresi tarafın düvelerin yerine para istemesi ve icra takibi başlatması Silivrili çiftçileri isyan ettirdi.  Düveler yüzünden icra takibiyle karşı karşıya kalan köylüler haklarını mahkemede arayacak. 
Köylü ,İlçe Tarıma düve  beğendirememiş 
Diğer yandan “Geri Dönüşüm Hayvancılık Projesi” kapsamında, köylü aldığı düvelerin yerine düve verdiği ancak İlçe Tarım Müdürlüğünün köylünün verdiği düveleri beğenmediği iddia ediliyor. İlçe tarım müdürüne düve beğendiremedikleri için icralık olduklarını iddia eden bazı köylüler, yaşadıkları bu olay karşısında çok üzüldüklerini ifade ettiler.   
Muhtarlar köylünün yanında 
 İl Özel İdaresi tarafında düveler yüzünden icraya verilen köylülere muhtarlar destek veriyor. Silivrili bazı muhtarlarında düveler yüzünden mağdur olduğu ve köylü vatandaşlarla birlikte hareket edecekleri öğrenildi. İl Özel İdaresi İcara takibini geri çekmediği takdirde köylü ile İl Özel İdaresi arasında düve davası başlayacak…
İl Genel Meclis Üyeleri nere de? 
2004-2009 Yılları arasında İl Genel Meclis Üyeliği görevinde bulunan Ahmet Maşalacı, Süleyman Atasoy, Halit Girgin ve Şenol Eser’ de bu projeye destek vermiş ve bu proje üzerinden, “köylüye düve dağıttık” şeklinde siyaset yapmışlardı. O dönemde dağıtılan düveler yüzünden icralık olan köylülere geçmiş dönem ve bu dönemde görev yapan İl Genel Meclis Üyelerinin destek verip vermeyeceği merak konusu…    
ÖZEL HABER/ FATMA SARIBIYIK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.