ERGUVAN FESTİVALİ BAŞLIYOR

ERGUVAN FESTİVALİ BAŞLIYOR
Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Erguvan Festivali için hazırlıklar süratle devam ediyor. Çatalca ve bölge halkının heyecanla beklediği festival bu yıl yine adından sıkça söz ettirecek.

 

Kapsamlı ve özenli bir şekilde planlanan 14. Erguvan Festivali geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Titizlikle hazırlanan festival programında birbirinden ünlü sanatçılar verecekleri konserlerle yöre halkına müzik ziyafeti yaşatacak. Ayrıca festival katılımcılarına geniş seçenekler sunan, her kesime eğlenceli vakit geçirme imkânı vaat eden çeşitli etkinlikler de programda yer bulacak.

 

Çatalca’nın ulusal düzeyde tanıtımını başarıyla gerçekleştiren Erguvan Festivali’nin açılışı, 25 Ağustos Pazar günü Türk rock müziği sanatçısı Ali Altay ve Türk pop müziğinin ünlü ismi Demet Akalın’ın vereceği konserlerle gerçekleşecek. İlk gün programında tarihi ve turistik yerlere bisiklet turu, İBB bando grubu ve animasyon ekibinin gösterileri de yer alıyor. İlk gün ayrıca Atatürk anıtına çelenk konulacak, istiklal marşı okunup festival meşalesi yakılarak festivalin açılışı yapılacak.

 

Festivalin ikinci gününde festival kapsamında sünnet ettirilen çocukların Eyüp Sultan’a uğurlanması, Cumhuriyet Meydanı’na kurulan otağ çadırında yapılacak tavla turnuvası gibi etkinlikler göze çarparken akşam ise İBB Kent Orkestrası Cumhuriyet Meydanı’nda görkemli bir konser gerçekleştirecek.

 

Üçüncü günde tavla meraklıları turnuvanın devamı için otağ çadırında tekrar buluşacaklar. Resim, gravür ve ahşap boyama sergisi gezmek isteyen tüm ilgililer için birbirinden güzel eserler Cumhuriyet Meydanı’nda sergileniyor olacak. Hünerlerini sergilemek isteyen tüm hanımlarımız saat 19:00’da gerçekleşecek yöresel börek yarışmasına katılabilecekler. Akşam ise festival sahnesinde güzel sesiyle Deniz Çevik ve güçlü yorumuyla Kutsi sevenleriyle buluşacak.

 

Dördüncü günde ise çocuklar için boyama şenliği düzenlenecek. Çocuklar İTO Çok Programlı Lisesi duvarını gönüllerince renklendirebilecekler. Ceyhun Yılmaz da şiir dinletisiyle Cumhuriyet Meydanı’nda Çatalcalılarla buluşacak.

 

Her yaştan sporseverler için sokak basketbolu(streetball) turnuvası festivalin dördüncü gününde başlıyor. İTO Çok Programlı Lisesi bahçesinde yapılacak Sokak basketbolu turnuvasının ardından Çatalcalı gençler tarafından Hip-Hop konseri verilecek. Akşam ise festival sahnesi Osman Bakır yönetimindeki Çatalcalı müzisyenleri ağırlayacak. Ardından sevilen sanatçı Ümmiye sahneye çıkacak.

 

Beşinci gün Ziya Altınoğlu Stadyumu her yaştan çocukları ve ailelerini ağırlayacak. Burada uçurtma şenliği ve midilli atı turları düzenlenecek. Beşinci gün de sokak basketbolu(streetball) turnuvası ve Hip-Hop konseri sürecek. Akşam festival sahnesinde Özlem İlgen ve pop müziğin sevilen sesi Bengü sahne alacak.

 

Festivalin altıncı günü olan 30 Ağustos Cuma gününde Sinan Meydan’la “Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’e” konulu söyleşi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecekSokak basketbolu turnuvası ve Hip-Hop konserinin devam edeceği günde, festival sahnesinde halk oyunları grubu performanslarını sergileyecek. Ardından 30 Ağustos Zaferi Belgeseli dev ekrandan izlenebilecek. Soluk kesecek havai fişek gösterisi sonrasında değerli sanatçı Onur Akın sahneye çıkacak ve sevilen şarkılarını seslendirecek.

 

Çatalca Belediyesi 14. Erguvan Festivalinin yedinci gününde ise Çatalca’da yıllardır unutulmuş olan, son üç yıldır Erguvan Festivali kapsamına alınarak tekrar hayat verilen ata sporu Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlenecek. Kaleiçi Mahallesi Ulu Camii yanındaki çayırlık alanda düzenlenecek olan ve Kırkpınar pehlivanlarının katılacağı, ata sporu Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri yine izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.

 

Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek satranç turnuvası festival programında bu yıl da yerini aldı. Dolu dolu geçecek olan Erguvan Festivali kapsamında Aslıtolia ve Çatalca Belediyesi halk oyunları ekipleri de Cumhuriyet Meydanı’nda performanslarını sergileyecekler. Akşam ise festival sahnesinde Türk halk müziği sanatçısı Orhan Narinç seslendireceği şarkılarla kulakların pasını silecek.

 

Festivalin son günü olan 1 Eylül Pazar günü ise İTO Çok Programlı Lisesi spor salonunda gerçekleşecek Savunma Sporları Yarışma Gösterilerinde genç sporcular yeteneklerini sergileyecekler. Satranç turnuvası son gün de devam edecek. Akşam saatlerine gelindiğinde ise sünnet çocuklarına hediyeleri dağıtılacak ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirilecek. Sokak basketbolu (streetball), tavla ve satranç turnuvalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Öte yandan festivale katkıları bulunan kişilere ve sponsorlara plaketlerinin verilmesini, Belediye Başkanı Cem Kara’nın kapanış konuşması takip edecek ve son olarak pop müziğin kralı Serdar Ortaç’ın muhteşem sahne performansıyla 14. Erguvan Festivali sona erecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.