Erol’dan Çiftçilere Uyarı…

Erol’dan Çiftçilere Uyarı…
Büyükçekmece Ziraat Odası başkanı Recep Erol çiftçilerin 2011 yılı Mazot, Gübre ve toprak analizi desteğinin ödenmesi için gerekli evrak ve işlemler için odaya kayıtlı olan çiftçileri uyardı.
Erol’un açıklaması şöyle;2011 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan Çiftçilere Mazot,Gübre ve Toprak Analizi Desteği Ödemesi yapılmasına dair Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren tebliğ gereği desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz 31.12.2011 tarihi mesai bitimine kadar İlçe Tarım Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.
Gübre Desteklemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 50 dekar ve üzeri arazilerine toprak analizi yaptırmaları gerekmektedir.2011 yılı için mazot ,gübre ve toprak analizi desteklemesi için ödenecek miktarlar;
1-Hububat,yembitkileri,baklagiller,yumrubitkiler,sebze ve meyve alanlarında: Mazot Destekleme Tutarı 3.75 TL/Dekar,Gübre Destekleme Tutarı 4.75 TL/Dekar iken;
2-Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanlarında : Mazot Destekleme Tutarı 6 TL/Dekar,Gübre Destekleme Tutarı 6 TL/Dekar olarak belirlenmiştir.
 Fark Ödemesi Desteğinden faydalanacak çiftçilerimizin 2011 yılı ÇKS kayıtlarını fark ödemesi başlamadan önce yapmaları gerekmekte olup çiftçilerimizin mağdur olmamaları için İlçe Tarım Müdürlüğümüze başvuruda bulunarak 2011 yılı üretim sezonunda buğday ekenler Ağustos ayı , arpa ve kanola ekenler Temmuz ayı, yağlık ayçiçeği ekenler Eylül ayı sonu itibariyle ürün kayıtlarını yapmalıdırlar.
 2011 yılı fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına : Yağlık ayçiçeği için 23 Kr.,soya fasulyesi 40 Kr.,kanola 40 Kr.,dane mısır 4 Kr.,aspir 40 Kr.,Buğday 5 Kr.,arpa çavdar,yulaf,tirtikale 4 Kr.,çeltik,kurufasulye,mercimek ve nohut için 10 Kr. olarak belirlenmiştir.
 Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisinin 2011/2012 dönemi müdahale alım fiyatlarını kırmızı sert buğday için 605 TL/Ton, arpa için ise 455 TL/Ton olarak belirlediğini bilgilerinize sunmak isterim.
 Ayrıntılı bilgi için Büyükçekmece Ziraat Odamıza ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze başvuruda bulunulabilir bilgi alınabilir. Bu vesile ile tüm üreticilerimize hayırlı ve bol kazançlar diler, tüm İslamaleminin, çiftçilerimizin ve beraberinde ailelerinin Kandillerini Kutluyorum.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.