Esenyurtlu öğrencilerin karne coşkusu

Esenyurtlu öğrencilerin karne coşkusu
Esenyurt Fatih Sultan Mehmet Lisesi’nde düzenlenen ilçe protokolünün katıldığı 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı karne töreninde, öğrenciler karne alarak, tatile girmenin coşkusunu yaşadılar.
 
 İlçedeki tüm okulların katıldığı programa,  Esenyurt İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürdü Yusuf Özvatan, Fatih Sultan Mehmet Lisesi Müdürü Ali Barsbuğa, İlçe Şube Müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
 
Ali Barsbuğa “ Okul millet ve memleket sevgisini öğretir”
 Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende açılış konuşması yapan Ali Barsbuğa 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde karne alan ve mezun olan tüm öğrencilerin mutluluğuna ortak olduğunu söyledi.”Barsbuğa” Okul genç beyinlere millet ve memleket sevgisini, şerefini, bağımsızlığını öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde, bilgin birer birey olmaları gerekir. Bunu sağlayan en önemli faktör okuldur. En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır. Görevimizin başındayız, yaptığımız işin bilincindeyiz. Ve memleketimizi en iyi şekilde temsil edecek bireyleri yetiştirmenin azmindeyiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Özvatan “ Sorunsuz ve başarı dolu bir yıl”
Fatih Sultan Mehmet Lisesi 10-C sınıfı öğrencisi olan Karanfil Dilek Bir Bayrak Rüzgâr bekliyor şiiri okudu. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan kürsüye gelerek İlçedeki Eğitim kurumlarının başarısından söz etti. Özvatan” Sevgili Öğrencililer ve Saygı Değer Veliler, bugün 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı sene sonu karne dağıtım töreni için burada bulunmaktayız. İlçemizde yaklaşık 2200 öğretmen 87 bin öğrenci ile sorunsuz ve başarı dolu bir eğitim-öğretim yılını noktalamaktayız. Bu başarılara katıda bulunan öğretmen arkadaşlarımızı ve idareci arkadaşlarımızı huzurlarınızda kutluyorum. Tüm öğrencilere iyi tatiller diliyorum” dedi.
 
Kadıoğlu “Boşa vakit geçirmeyin”
Özvatan’ın konuşması sonrasında söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu karnesi zayıf olan öğrencilere karamsar olmamaları ve tatil dönemini faydalı bir şekilde geçirmelerini söyledi. Kadıoğlu “Sevgili öğrenciler, tatil geldi tabiî ki bu sizin hakkınız doya doya yaşayın, ama sakın vaktinizi boşa geçirmeyin. Belediyemizin sosyal ve kültürel faaliyetlerinden hepiniz ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Esenyurt’ta artık hayata geçirdiğimiz projeler ile ihtiyacınız olan her türlü aktivite bulunmaktadır. Hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.
 
Düzenlenen programda son olarak konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz “ Esenyurt İlçesi olarak biz başarıya kilitlenmiş durumdayız. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında, ben bu başarıların katlanarak devam edeceğine inanıyorum. Her birinize başarılar diliyorum, tatilinizi güzel bir şekilde değerlendirin” dedi.
 
 
Protokol Konuşmaları sonrasında 12 Fen sınıfı öğrencisi Selçuk Köroğlu Sessiz Gemi adlı şiiri okudu.
Esenyurt Lisesi tarafından sergilenen, halkoyunları gösterisi yoğun alkış aldı.
 
Program sonunda İlçe Kaymakamı Uyumaz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan tarafından başarılı öğrencileri karneleri verilerek öğrencilere kitap hediye edildi.
 
 
Fatih Sultan Mehmet Lisesi karne programı ardından, İlçe protokolü İncirtepe İlk Öğretim Okuluna geçerek ilköğretim öğrencilerinin de karne sevincine ortak oldu. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.