Esenyurt’ta toplu açılış

Esenyurt’ta toplu açılış
Esenyurt, Bağcılar, Güngören, Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi, Sancaktepe, Çekmeköy Tapu Müdürlüklerinin yeni binaları törenle hizmete girdi. Esenyurt'taki toplu açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı M

Başkan Kadıoğlu “ Yeni mekânlarda daha iyi hizmet”
Tapu Müdürlükleri toplu açılış törenine ev sahibi ilçe Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu konuşma yaparak, yeni kamu binalarında daha iyi hizmet verileceğini söyledi.  Başkan Kadıoğlu “ İlçemiz hızla gelişiyor ve tapu müdürlüğümüzde bu yönde yoğun tempoda çalışıyor. İnşallah en kısa zamanda Kaymakamlığımız, belediyemiz ve diğer devlet kurumlarımızın bir arada hizmet verdiği yeni mekânlarımıza geçerek daha fazla ve iyi hizmet verme imkânı sağlayacağız. Bugün bu törene katılımınızdan dolayı ilçemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Güney “ Mülkiyet hakkını muhafaza ediyoruz”
Başkan Kadıoğlu ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney söz alarak, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Güney “ Dünyada evrensel üç temel hak vardır. Yaşam, özgürlük ve mülkiyet hakkıdır. Mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ve muhafazası ile görevli bulunan kurumumuz devletin en önemli fonksiyonlarından birini yerine getirerek hizmet sektöründe yer almaktadır. Müdürlüğümüz 18 bin personeli ile yıllık 7 milyon işlem hacmi ve yaklaşık 20 milyon insanımıza hizmet sunmaktadır” dedi.
Bakan Yardımcısı Balta “ Ülkemizde büyük değişim oldu”
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney’in konuşması sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta söz aldı. Balta “ Son 10 yılda Türkiye’de çok ciddi değişimler olmuştur. Türkiye’de hizmetle ilgili büyük değişimler oldu. Ulaşım, Sağlık, Eğitim gibi birçok alanda Türkiye kendi insanı dışında dünyanın birçok yerinde ihtiyacı olan insanlara artık yardım elini uzatıyor. Ülkemizde bu alanlarda fiziki mekânlara büyük değişiklikler yapılarak vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur” dedi.
Vali Mutlu "böyle bir tablo gurur ve mutluluk tablosu"
Bakan yardımcısı Muhammet Balta ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bir konuşma yaparak “ Bugün hepimiz için ayrı bir huzur ayrı bir gurur mutluluk günü. Yine güzel bir hizmete, mekâna kapı açıyor. En güzel şekilde hizmet edeceğimiz çok nitelikli mekânları tapu kadastro müdürlüklerimizi bugün en iyi haliyle hem fiziki şartları hem de modern çağdaş devletin hizmete sunma kapasitesiyle halkımıza sunuyoruz. Böyle bir tablo gurur ve mutluluk tablosu “ dedi. Vali Mutlu konuşmasına şöyle devam ederek “ İnsanlar yaşadıkları yerde huzurlu mutlu keyifli olmak ister, oturduğu yerde rahat olmak ister hizmet aldığı yerde huzurlu ve keyifli olmak ister. İnsan mekâna kıymet verir o nedenle şehirlerimiz güzel olsun, yurdumuzun her köşesi mamur olsun mükemmel olsun isteriz. Parklar bahçeler oyun alanları imarlı alanlar yollar bunların hepsi mükemmel olsun isteriz. Bütün bu çabanın merkezinde insanımızın huzurlu olması vardır. Çünkü insanımızın derdiyle dertlenen mutluluğuyla mutlu olan bir duygumuz var. İnsanımızın yüzü güldüğü vakit hizmet edenler olarak bizim de yüzümüz gülüyor. Bugün halkımızın huzurunda devletimizin hükümetimiz, hizmet edenler olarak öylesine huzurluyuz ki onların karşısına bizi de memnun eden bir tabloyla çıkıyoruz" dedi.
Vali Mutlu konuşmasının ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz Esenyurt ‘un da aralarında bulunduğu sekiz ilçenin yeni tapu müdürlüğü binalarının kurdelesini keserek hizmete açtı.
Açılış töreni ardından protokol mensupları ve katılımcılar Esenyurt Tapu Müdürlüğünü gezerek, personelin çalışmalarını yakından gördüler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.