Gazete kağıtlarından ebru yapardı

Gazete kağıtlarından ebru yapardı
Ebru sanatının büyük üstadı Mustafa Düzgünman vefatının 25. Yılında ‘Tekne Başında Geçen Bir Ömür’ isimli sergiyle anıldı. Açılışta konuşan Merhum sanatçının öğrencisi Alparslan Babaoğlu, " ‘Hocam,ebruya gönül vermişti. Kağıt yokluğunda, gazete ve r
Ebru sanatının büyük üstadı Mustafa Düzgünman vefatının 25. Yılında ‘Tekne Başında Geçen Bir Ömür’ isimli sergiyle anıldı. Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturulan Mustafa Düzgünman Retrospektifi’nin açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Düzgünman’ın öğrencisi Ebru üstadı Alparslan Babaoğlu, sanatçının dostları ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta konuşan Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Ebru Düzgünman’ı özel bir sergiyle andıklarını ifade ederek, Küçükçekmece’de kültür sanat alanında çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

Röntgen kağıtlarını kullanırdı
Merhum sanatçının öğrencisi Alparslan Babaoğlu ise Mustafa Düzgünman’ın kişiliği ve hayatından kesitlerle ilgili katılımcıları bilgilendirerek, ‘Hocam,ebruya gönül vermişti.  Kağıt yokluğunda, gazete ve röntgen kağıtlarından ebru yapardı. Hocamı şükranla anıyorum. Allah rahmet eylesin. Böyle özel bir sergiye ev sahipliği yapan Küçük çekmece Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum’ diye konuştu.
12Ekim'e kadar gezilebilecek
Sergide, Düzgünman’ın çok yönlü sanat hayatı izleyicilere sunulurken, sanatçının ebru, musiki ve fotoğraf alanlarında yapmış olduğu çalışmalar ile özel eşyalarından örnekler yer alıyor. Sergi, 12 Ekim’e dek SKSM’de izlenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.