Göçün neden ve sonuçlarını yerinde öğrendiler

Göçün neden ve sonuçlarını yerinde öğrendiler
Türkiye’nin ilk göç temalı Çatalca Mübadele Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Müzeyi ziyaret eden öğrenciler tarihi yerinde görerek öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çatalca Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı işbirliği, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle 20 Aralık 2010 tarihinde görkemli bir törenle açılan Çatalca Mübadele Müzesi, o tarihten bugüne ziyaretçi akınına uğruyor.

Müze ana binası, Mübadele Meydanı ve Kültür Evi olmak üzere üç bölümden oluşan Mübadele Müzesi’nin son ziyaretçileri “Beylikdüzü Bahçeşehir Koleji” 7. sınıf öğrencileri oldu. Mübadele Müzesi’ni öğretmenleri eşliğinde ziyaret eden öğrenciler Sosyal Bilgiler dersinde işledikleri “Ülkemizde Nüfus” ünitesi kapsamında göçün neden ve sonuçlarını yerinde öğrenme fırsatı buldular.

Tarihe ışık tutan müze

Müzede sergilenen ve tarihe ışık tutan el dokuması çarşafları, kanaviçe işli perdeleri,  pamuk dokuma kumaşları, nakış işi süslemeleri ilgiyle inceleyen öğrenciler sergilenen bu objelerin yanı sıra müzik ile ilgili bölümlerde Selanik doğumlu ünlü bestekâr Faiz Kapancı’nın udunu, mandolinini, darbukasını, nota defterini, mutfak ve ev eşyaları bölümünde sedef saplı kaşıkları, bakır sahanları,  ibrikleri, toprak küpleri, demir ütüleri, gaz lambalarını, cam çekiçleri, fotoğraflar ve belgeler bölümünde ise, Girit’in ilk fotoğrafçılarından Hamza Rüstem Bey’in Girit’te kullandığı fotoğraf makinesini, o dönemdeki negatif baskı için kullandıkları camları, mübadele dönemine ait belgeleri, mübadillere ait mal tasfiye talepnamelerini, Osmanlı Dönemi haritalarını ve o günlere ait pulları yakından görmenin mutluluğunu yaşadılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.