Hep Sonradan, Sonradan..!

Hep Sonradan, Sonradan..!
Ölüm yolu yine yeniden ihale edilmiş ihaleleri bitmişmiş ama hep testi kırıldıktan sonra aklımız başımıza geliyor!

Ölüm yolu olarak bilinen Büyükçekmece Tepecik Çatalca arası yolu can almaya devam ediyor Büyükçekmece Çatalca TEM Bağlantı Yolu tek şerit olması nedeniyle sık, sık ölümlü kazalar yaşanıyor. Yapımı yıllardır bitmeyen ve şimdiye kadar onlarca can alan ölüm yolunun son kurbanı ise geçtiğimiz Cuma akşamı Tepecik Menekşe mevkiinde beton mikseri tır ile kafa kafaya yaşanan kaza sonucu hayatını kaybeden iki çocuk babası Büyükçekmece Pınartepe Muhtarı Özlem Polat’ın eşi 38 yaşındaki Volkan Polat oldu.

Bu üzücü olayın ardından harekete geçen Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün ile Ak Parti İBB bölgemiz meclis üyeleri Recep Erol, Hüseyin Kahya ve Mesut Üner , Başka can kayıplarının yaşanmaması için yetkili kurumlarla bir türlü bitirilmeyen yolun son durumu hakkında bilgi aldılar.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşen Akgün, Konuyla ilgili yaptığı açıklamasında halk arasında "ölüm yolu" olarak anılan Büyükçekmece - Çatalca yolunda bugüne kadar onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürü ile görüşmelerimiz oldu. Bugün itibariyle yolun dörtte üçlük bölümü bitirilmiş ancak en tehlikeli bölge olan Menekşe Köprüsü mevkiinde uzun süredir bir çalışma yapılmamaktadır. Karayolları yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda buraya ilişkin yeni bir ihale yapıldı. İhaleye 12 müteahhidin katıldığı, değerlendirme aşamasında olduğu ve Ocak ayı içinde sonuçlanacağı bildirildi.



Güvenlik tedbirleri alınacak

Büyükçekmece Belediyesi'nin teknik ekibi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün teknik ekipleri bölgede bir incelemelerde bulunduğunu belirten Akgün, Yolun kalan bölümü tamamlanıncaya kadar alınması gereken güvenlik tedbirleri belirlendi. O bölgeye önlem amaçlı uyarı levhaları konulacak ve ışıklandırma çalışmaları yapılacaktır. Artık daha fazla can kaybı olmaması için, daha fazla insanımızın canının yanmaması için bir an önce bu yol çalışması bitirilmelidir dedi.

İhaleler Bitmiş Ama!

Yaşanan son ölümlü kazanın ardından Ak Parti bölgemiz İBB Belediye meclis üyeleri Recep Erol, Hüseyin Kahya ve Mesut Üner, Karayolları 1. Bölge müdürlüğü ile görüştüler. Yolun son durumu ve bölgedeki yol çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Alınan bilgiye göre karayolları 1.Bölge Müdürlüğü Yolun kalan kısmı ile ilgili kamulaştırmalar bitmek üzere olduğunu ve bunun yanında Muratbey mahallesindeki gümrük ile ilgili yolların yanı sıra Subaşı Çatalca arasındaki yolunda ihalesi bitmiş olduğu en kısa sürede yol çalışmalarına başlanacağı bilgisi verildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.