Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz

Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz
Büyükçekmece Rizeliler Derneği'nin 1. yıl dönümü şenliği ve dernek merkezinin açılışı Karadeniz kültürünün vazgeçilmezi kemençe, tulum ve horon eşliğinde gerçekleşti. Dernek Başkanı A. Turgut Berberoğlu her hangi bir partinin arka bahçesi olmadıklarını b

Bir yıl önce Büyükçekmece'de bulunan Rizeli siyasetçi, bürokrat ve işadamlarının biraraya gelerek kurdukları Büyükçekmece Rizeliler Derneği Büyükçekmece Dizdariye Mahallesi Havuz Başı mevkiinde gerçekleşti. Açılışa Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulisi Arat’ın yanı sıra Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay, Belediye Başkan yardımcıları Reşit Oral, Ömer Kazancı, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ, AK Parti İBB Belediye meclis üyesi Recep Erol, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda Rizeli katıldı.

 Burada siyaset yapılmaz

Açılışta konuşan Kaymakam Arat ve Belediye başkanı Akgün, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi ve yeni dernek merkezinin Rizelilere ve Büyükçekmece'ye hayırlı olmasını diledi. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı A.Turgut Berberoğlu ise, açılışa katılanlara teşekkür ederek, derneğin kuruluş amacının Rize kültürünü Büyükçekmece'de, Esenyurtta ve Beylikdüzü'nde yaşatmak olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında herhangi bir partinin arka bahçesi olmadıklarını belirten Berberoğlu, "Derneğimizde siyaset yapılmaz. Dernek olarak memleketimizin gelenek, görenek ve kültürünü yaşatmak istiyoruz. Kara lahana yemek, kemençe çalmak ve atmaca uçurarak bir nebze de olsa memleket hasretini gidermek düşüncesindeyiz" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.