Huzursuz işçiler Vali’den yardım istedi

Huzursuz işçiler Vali’den yardım istedi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Silivri programı kapsamında ziyaret ettiği Akçil Kardeşler Huzur Evi’nde çalışan 11 personel aylardır maaş alamadıklarını söyleyerek Vali Mutlu’dan yardım istedi.
Vali sıkıntıyı Kaymakam’a havale etti
 
Akçil Kardeşler Huzur Evi ziyareti sırasında yanına gelerek, aylardır maaş alamadıklarını söyleyen Huzur evi personelleri, Vali Mutlu’dan “aylardır maaş alamıyoruz. Çocluk çocuk aç kaldık. Bize yeni bir iş bulmamıza yardımcı olun” diyerek yardım istediler. Vali Mutlu bunun üzerine, konu hakkında bilgisi olmadığını söyleyerek, konuyu ilçe Kaymakamı A.Mesut Demirkol’a sevk etti. Böylelikle kısa bir süre önce resmi olarak açılan ve yaşlı kabulüne başlayan Akçil Kardeşler Huzur Evinde maaş sıkıntısı yaşandığı öğrenildi.
Mustafa Yaşar, Yüksel Atav, Nihat Ersin, Hakan Yıldız, Hatice Kara ve Huzurevine alüminyum işi yapan Saymaz Metal’in sahibi Ekrem Saymaz paralarını alamadıkları gerekçesiyle Vali Mutlu’dan yardım isteyen işçilerden bazıları. İlçe protokolü ile birlikte Huzur Evini ziyaret eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, mağduruz diyen işçilerin sıkıntısını dinledi. Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ile konuyu görüşen Mutlu, sıkıntılarının çözüleceği sözünü verdi. İşçiler ise 5 Haziran’da işten çıkarıldıklarını söyleyerek “Sigorta paramızı da ödememişler. Maaşımızı alamıyorduk. Bize sizi mağdur etmeyeceğiz. Sigorta Primlerimizi de maaşlarınızla birlikte ödeyeceğiz diyorlar. Ama kimse hiçbir şey yapmıyor. Mağdur olduk” dediler. Akçil Kardeşler Huzur Evi yöneticileri ise konunun saptırıldığını ifade ederek önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yaparak açıklama yapacaklarını söylediler.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.