İcrada dört teker dönemi

İcrada dört teker dönemi
Belediyeye ait 2 (İki) makam aracı üzerinde haciz bulunduğu bilgisinin Gazete İstanbul'da yer almasının ardından yakın çevresine, böyle bir haciz işlemi olmadığı yönünde açıklama yaptığı öğrenilen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın, 2013 yılı Siliv

Resmi kuruma dair yıllık çalışmaların paylaşıldığı, 2013 yılı Silivri Belediyesi Faaliyet Rapor'unun başlangıç sunumunda, "Küçük duraklarda durmayacağız, bulanık sularda balık avlamayacağız. Derede yüzen takanın kaptanı olacağımıza, okyanusta yüzen bir geminin tayfası olmaya razı olacağız" şeklindeki ilginç ifadeleri paylaşan Başkan Özcan Işıklar'ın, belediye aleyhine 159 icra takibinin başlatıldığı, bunlardan 51 icra takibine itiraz edildiği, 20 icra takibine mal beyanında bulunulduğu, 23 icra takibine borcu kabul edip ödeme taahhüdü yapıldığı, 23 icra takibinde haciz bildirimi, geri kalan 42 icra takibinin de karşı tarafa ödeme yapılarak sonlandırıldığı beyanatının raporda yer alması, Silivri Belediyesi'nin birçok mali konuda başının dertte olduğu ve icra kıskacında bocaladığı gerçeğini öne çıkardı.

Belediyenin yalanlaması şaşırttı

Mülkiyeti belediyeye ait ve belediye başkanına tahsis edilmiş 34 SLV 42 ve 34 ZPC 12 plakalı lüks ithal marka araçlar üzerindeki hacizlerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlükleri'nde tescilli olduğu halde, belediye yetkililerinin haciz işlemini yalanlaması ise şaşırtıcı bir gelişme olarak karşılandı. SGK'ya olan borç dolayısıyla 34 SLV 42 plakalı Audi marka araca Küçükçekmece Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından 14 Ocak 2010 tarih ve 2010/10045 sayılı dosya ile haciz işlemi gerçekleştirildiği görülürken, yakın zamana kadar Başkan Işıklar tarafından kullanılan 2011 model Mercedes-Benz marka Panelvan araca da yaklaşık 3 ay önce, 25 Ekim 2014 tarih ve 2014/10798 sayılı icra dosyasıyla İstanbul Anadolu 2. İcra Dairesi'nce haciz işlemi yapıldığı tespit edildi. Öte yandan belediyenin, 2013 Eylül ayı itibarıyla SGK'ya olan borcunun faiz hariç, 2 milyon 822 bin 512 TL olduğuna SGK'nın yayımladığı borçlular listesininin 303'ncü sırasında rastlanıldı.

AK Partili Kadıoğlu da aynı durumda

SGK'ya borçlu belediyeler listesinde üst sıralarda yer alan Esenyurt Belediyesi'nin vergi borcu da parmak ısırtırken, belediye malı araçların neredeyse tamamı hacizli durumda. Esenyurt Belediyesi'nden alacağını tahsil edemeyen kişi ve kurumlar, çareyi belediye üzerine kayıtlı araçlara haciz koymakta buldu. AK Partili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun makam aracı olarak kullandığı 34 EB 174 ve 34 ESB 07 plakalı iki aracın üzerinde çok sayıda haciz var. İlçenin cenaze işlerinde kullanılan cenaze aracı, engellilere hizmet veren engelliler aracı, park ve bahçeleri sulamakta faydalanılan su tankerleri, kent temizliğinde istifade edilen çöp arabaları ve kamyonların hepsi de alacaklılar tarafından haczedilmiş duruma.

79 araçtan 76'sı hacizli

Resmi araç konumundaki 79 araçtan 76'sı, Büyükçekmece Vergi Dairesi, Beylikdüzü Vergi Dairesi ve değişik icra daireleri aracılığıyla haciz işlemine tabi tutuldu. Hacizden kurtulan birkaç aracın ise 2014 Nisan ayından sonra alındığı, belediyeden alacağı bulunan kamu kurumlarının bu araçların satın alındığından henüz haberdar olmamasından kaynaklandı. Yüzlerce haciz işlemine maruz kalan Esenyurt Belediyesi araçları üzerinde haciz işleminin yapıldığı en son tarih ise 12 Nisan 2014. Kamu kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanmayan belediye başkanlarının, kamu kurumlarına borçlarını ödemek yerine, önemsiz etkinliklere kaynak aktarması, yerel yönetimleri borç batağına soktuğu gibi o yöre halkının geleceklerini de belirsizliğe sevk ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.