'İcradan Satılık Mezarlık' haberi SABAH'ta...!

'İcradan Satılık Mezarlık' haberi SABAH'ta...!
HABERDAR'ın gündeme taşıdığı 'İcradan Satılık Mezarlık!' haberi birçok ulusal yayın organının ilgisini çekti. Özellikle CHP'lilerin yakından takip ettiği gercekgundem.com haber sitesinin ardından bugün de SABAH gazetesi haberi değerlendirdi.

HABERDAR 25 Aralık 2012 Salı günkü manşet haberinde 'Mezarlık alanı olarak kullanılan arsa icradan satışa çıkarıldı.  31 Kasım 2012 tarihli Hürriyet Gazetesinde yayınlanan resmi icra ilanı 15 parça arsa, Büyükçekmece 3.İcra Dairesinin 2009/25235 sayılı dosyası ile satışa çıkarıldı.Büyükçekmece Belediyesinin mülkiyetinde olan 15 parça arsanın 11 adeti Mezarlık Alanı olarak kullanılmakta olan E5 Yoluna Cepheli Büyükçekmece Yeni Mezarlık Alanı içinde kalmakta.' İfadelerine yer vermişti.

SAHAH haberi hem gazetenin İstanbul sayfasında hem de www.sabah.com.tr  internet sayfasında 'Mezarlık satışında yanlıştan dönüldü' başlığı ile kullandı...

ERHAN ÖZTÜRK imzasıyla yayınlanan haberde şöyle denildi:

Büyükçekmece Belediyesi'nin 5 milyon 200 bin TL borcuna karşılık teminat gösterdiği gayrimenkuller icradan satışa çıkarıldı. Satışa çıkartılan yerler arasında 110 dönüm büyüklüğünde bir de mezarlık var. İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi (İSTON) alacağına karşılık Büyükçekmece Belediyesi ile mahkemelik oldu. Sonuçlanan dava sonrası İSTON, teminat olarak gösterilen 15 parsel için icradan satış kararı çıkarttı. Yolsuzluk ve Haksızlıklara Karşı Mücadele Derneği de, Yargıtay içtihatları şartlarına uymadığından satışların durdurulması için, İstanbul Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne, Büyükçekmece İcra Mahkemesi'ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ve Büyükçekmece Kaymakamlığı'na müracaat etti. Satılacak mezarlık parsellerinin icradan satılmayacağı öğrenildi. Büyükçekmece Belediyesi ve İSTON önümüzdeki günlerde bir protokol yapacak.

İŞTE HABERİN LİNKİ:

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/12/26/mezarlik-satisinda-yanlistan-donuldu

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.