‘İcradan’ satılık mezarlık’ Milliyet’te

‘İcradan’ satılık mezarlık’ Milliyet’te
İcradan Satılık Mezarlık haberi ülke gündemine oturdu. SABAH, HÜRRİYET, FOX TV ANA HABER ve birçok internet sitesinden sonra bugün (1 Ocak 2012 Salı) de Milliyet gazetesi habere geniş yer verdi.

HABERDAR 24 Aralık 2012 Pazartesi günü ‘İcradan Satılık Mezarlık!’ başlığı ile yayınladığı haberde olayı ülke gündemine taşıdı. SABAH, HÜRRİYET, FOX TV ANA HABER ve birçok internet sitesinden sonra dün (1 Ocak 2012 Salı) de Milliyet gazetesi habere geniş yer verdi. HABERDAR’ın başlığına bir de ‘MANZARA’ kelimesini ekleyen Milliyet haberi; ‘İcradan satılık manzaralı mezarlık’ başlığı ile verdi…

HABERDAR haberinde; ‘Mezarlık alanı olarak kullanılan arsa icradan satışa çıkarıldı. 31 Kasım 2012 tarihli Hürriyet Gazetesinde yayınlanan resmi icra ilanı 15 parça arsa, Büyükçekmece 3.İcra Dairesinin 2009/25235 sayılı dosyası ile satışa çıkarıldı.’ İfadelerine yer vermişti.

İŞTE MİLLİYET’TE YAYINLANAN HABERİN TAMAMI:

‘İcradan’ satılık manzaralı mezarlık

Bir beton fabrikası, Büyükçekmece Belediyesi’nin borçları nedeniyle 15 arsa için icra uyguladı. 66 milyon lira bedelle uygulanan haczin içindeki 11 alan ‘mezarlık’ olarak kullanılıyor

Büyükçekmece Belediyesi’nin borçları nedeniyle belediye arazisi olarak kayıtlı mezarlık alanları icradan satışa çıkarıldı. Yaklaşık 66 milyon lira muhammen bedelle 11 arsa için icrayı uygulayan firma ise Büyük Belediyesi’ne bağlı bir beton fabrikası. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, icranın tedbir amaçlı olduğunu belirterek, “Borcumuzu ödediğimizde tedbir kalkacak” dedi.

‘E5 ve deniz manzaralı’

Büyükçekmece Belediyesi’nin İSTON’a (İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları) olan borcu sebebiyle 15 parça arsası Büyükçekmece 3. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan arsalardan 11’i mezarlık olarak kullanılıyor. E5 yoluna cepheli ve deniz manzaralı mezarların, 4’ü tamamen 2’si kısmen dolu. Diğer 5 arazi ise planda mezarlık alanı olarak yer alıyor. Satışa konu alan Büyükçekmece Yeni Mezarlık Alanı’ndaki arazilerin belediyenin İSTON’a olan borcu nedeniyle icra takibine alındığını kaydeden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün şunları söyledi:

‘Tüm mallara tedbir’

“Belediyenin adına kayıtlı gayri menküllere icra işlemi yapılıyor. Bunlardan hangisi mezarlık, hangisi otel diye seçilmiyor. İSTON tapu idaresine alacağı olduğunu belirtip miktarı söyleyerek belediyenin mallarına bu tedbiri koydurur. Biz borcumuzu ödedikten sonra o tedbir kalkacak. Sadece mezarlığa değil tüm mallara tedbir konulur. Bu tedbir konulan yerlerden bir tanesi de mezarlık diye gözüküyor. Zaten mezarlıklar Büyükşehir Belediyesine aittir. Belediye istediği zaman bu arazileri vereceğiz, satmayacağız.” 

İcradan satışların gerçekleşmemesi için mücadele eden Yolsuzluk ve Haksızlıklara Karşı Mücadele Derneği de İstanbul Tapu Kadastro Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ve Büyükçekmece Kaymakamlığı’na dilekçe verdi. Dernek başkanı H.Ece Soysev, “İSTON’un alacağına karşılık Büyükçekmece Belediyesi alan göstermek zorundaydı. Bizim anladığımız kadarıyla belediye satışa mümkün olmayan alanları verdi. Bilerek mi yapıldı, bilmiyoruz” dedi.

İŞTE MİLLİYET’TE YAYINLANAN HABERİN LİNKİ:

http://gundem.milliyet.com.tr/-icradan-satilik-manzarali-mezarlik/gundem/gundemdetay/01.01.2013/1649521/default.htm

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum