İlk raund Esenkent Gezi’sinin

İlk raund Esenkent Gezi’sinin
Esenyurt Esenkent Mahallesindeki Atatürk Parkı ve Yürüyüş Yolunda yapılan yüksek gerilim hattı kaydırma çalışmasına mahkemeden durdurma geldi. Bu gelişme Esenkent’in kazanımı oldu.
Esenyurt Esenkent Mahallesi sakinlerinin,mahallelerine kaydırılmak istenen yüksek gerilim hattına karşı verdikleri mücadelede, mahkemeden mahalleliyi umutlandıran karar çıktı. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, TEİAŞ’ın Esenyurt Esenkent Mahallesi’nde yürüttüğü “Yüksek Gerilim Hattı kaydırma çalışması” için “Yürütmeyi Durdurma Kararı”verdi.

Bir süredir çeşitli protestolar ile engellenmeye çalışılan hat kaydırma işlemi, vatandaşların sabahları yürüyüş yaptığı Atatürk Parkı içinde yapılıyordu. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, mahalle sakinlerinden Adnan Polat’ın başvurusu üzerine aldığı söz konusu kararda “...Dava konusu işlemin mevcut yeşil alanda uygulamaya konulmasına ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması
nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye 15 gün süre tanınmasına 31/10/2014 tarihinde karar verildi.”görüşlerine yer verdi.


İLK RAUND ESENKENTLİ’NİN!

Mahkemenin verdiği bu karar, haklı bir mücadele yürüten Esenkent sakinleri için önemli bir başarı. Ancak henüz nihayi başarıya ulaşılmış değil. Mahkeme, çalışmayı yürüten davalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi ve TEİAŞ’ın yapacağı savunmalara göre esas kararını verecek.

Umuyoruz ki; Adaleti sağlamakla yükümlü olan mahkeme heyeti, bir inşaat şirketi daha çok para kazansın diye vatandaşların nefes aldığı yeşil alanın katledilmesine, insan sağlığına zararları ile bilinen yüksek gerilim hattının mahallenin içine kaydırılmasına müsade etmez. Ve yine umud ediyoruz ki; Esenkent’te yürütülen bu haklı mücadele, kıbleleri “para” olanların değil sağlıklı ve insanca bir yaşam talep eden halkın zaferi ile
sonuçlanır.

“BAŞKAN KADIOĞLU SÖZ VERDİ GÜZERGAH DEĞİŞECEK”

8. İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla ilgili açıklama yapan Esenkent Mahalle Muhtarı Ali Kocakaya, yüksek gerilim hattıyla ilgili olarak Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na alternatif bir güzergah sunduklarını belirterek, “Biz, Esenyurt Belediyesi ve TEİAŞ'a alternatif güzargah da sunduk. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, vermiş olduğumuz güzargahla ilgili çalışma yapıp TEİAŞ Genel müdürlüğünden hattın yeni
güzargaha kaydırılmasını talep etmiş. 

Bunu kendisiyle konuşmamızda bizzat bana söyledi” dedi. Kocakaya, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun kendisine, “Ben o işi hallettim. Tamam rahat olun, gönderdim bir yazı genel müdürlüğe” dediğini aktardı.

Parktaki çalışmanın durduğunu ama parkın karşısında kalan diğer iki ayakla ilgili çalışmanın ise deavm ettiğine dikkat çeken Muhtar Kocakaya, “Yürütmeyi durdurma kararı olmasına karşın çalışmalar park dışında devam ediyor.

Gerekçe olarak da “yürütmeyi durdurma kararı park içine verilmiş bizlerde parkta şimdilik çalışma yapmıyoruz” diyorlar. Oysa ki çalışmaya devam ettikleri yer bu hattın devamı olan Akkoza ve Babacan Yapı’nın köşesi. Yani bu hat parkın içinden geçmeyecekse buralara da yapılmasının
bi anlamı olmayacak. Ama o kadar kararlılar ki mahkemenin bu kararı bozacağından da emin gibiler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.