İptal iflas getirdi

İptal iflas getirdi
Aralık 2014'te Avcılar Belediyesi'nin çıktığı 'Taşıt kiralama hizmet işi' ihalesi Temmuz 2015'te iptal edildi. Şartnamesine özel bir madde eklenen ve adrese teslim yapıldığı iddia edilen ihalenin iptalinden sonra, yüklenici firma
 Aralık 2014'te Avcılar Belediyesi'nin çıktığı 'Taşıt kiralama hizmet işi' ihalesi Temmuz 2015'te iptal edildi. Şartnamesine özel bir madde eklenen ve adrese teslim yapıldığı iddia edilen ihalenin iptalinden sonra, yüklenici firma Akdenizli Otomotiv yetkilileri, iflasın eşiğine geldiklerini, belediye ile mahkemede hesaplaşacaklarını söyledi

Avcılar Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli'nin göreve geldikten 9 ay sonra 18 Aralık 2014 tarihinde 2014/148747 ihale kayıt numarası ile yapılan "Taşıt kiralama hizmet işi" ihalesi tartışmalara neden oldu. Taşıt kiralama hizmet işi olmasına rağmen şartnamede yer alan, "İstekli firmanın, teknik şartnamede belirtilen ve Assos civarında bulunan ve istenen kapasiteli olan, otel ile 31.12.2016 tarihine kadar süreli, konaklama ön sözleşmesini asıl veya noter onaylı suretini ihale evraklarıyla birlikte sunmaları zorunludur" maddesi kafaları karıştırdı. 
 
Belediye ile hesaplaşacağız

2014/148747 kayır numaralı ihaleyi alan Akdenizli Otomotiv hakkında da skandal iddialar ortaya atıldı. 1 Ocak 2015 tarihinde bir vatandaş tarafından İhale Komisyonu'na verilen ihbar dilekçesinde ilgili şirketin dosyasında bulunan; iş bitirme belgesi, gelir tablosu ve mali evraklarının sahte olduğu iddia edildi. Kazandığı ihalenin 7 ay gibi kısa bir zaman içerisinde iptal edilmesinden ötürü iflasın eşiğine geldiklerini dile getiren Akdenizli Otomotiv yetkilileri ise,  Avcılar Belediyesi ile hukuki zeminde hesaplaşacaklarını açıkladı. 

8 ay sonra harekete geçtiler

Akdenizli Otomotiv bir araç kiralama şirketi olmasına rağmen ihaleyi kazanırken şartnameye özel olarak eklenen ve istenen kapasitedeki otelden Assos'da sadece bir tane bulunduğu öğrenildi. İhaleye katılan firmalar hakkında yapılan şikayetlerin dikkate alınmadığı, uçuk iddialara rağmen ihalenin Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli tarafından onaylanması da ayrıca dikkat çekti. 6 teklif zarfı sunulmasına rağmen sadece 3 şirketin teklif verdiği ihalede, Beltur Turizm Taşımacılık isimli firmanın ihale bedelinin yüzde 3'ünden az geçici teminatı veremediği görüldü. Teklif veren firmalardan Ökyüce Turizm Seyahat ise ihalede kendilerinden istenen; faaliyet belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi'nin aslı ve imza sirküleri ve banka referans mektubunu komisyona sunamadığı bilgisine ulaşıldı. Bu durumda ihalede tek kalan Akdenizli Otomotiv, 500 bin liralık indirimle 23 milyon 500 bin liraya ihaleyi almış oldu. 

Dilekçeyi görmezlikten geldiler

7 Ocak 2015 tarihinde belediyeye verilen bir dilekçede; "Avcılar Belediyesi'nce 17 Aralık 2014 tarihinde yapılan 2014/148747 ihale kayıt nolu ihalede kamu milyonlarca TL zarara uğratılmıştır. Şöyle ki, ihale şartnamesi ihaleyi alan firma Akdenizli Otomotiv'in isteği ve menfaati doğrultusunda idare yetkililerinin yardımıyla hazırlanmıştır. Hazırlanan şartnameye göre ihaleye teklif veren 8 firmadan ihaleyi alan Akdenizli Otomotiv haricinde hiçbir firma yeterlilik sağlayamamış ve teklifleri devre dışı bırakılmıştır. Yaklaşık maliyet 24 milyon olan ihaleyi 23 milyon 500 bin lira teklif veren Akdenizli Otomotiv'in kazanması sağlanmıştır" iddiaları ortaya atıldı. 

İptal gerekçesi şikayetler mi?

18 Aralık 2014 tarihli, 2014/148747 ihale kayıt numarası ile yapılan taşıt kiralama hizmet işi adındaki ihaleyi kazanan Akdenizli Otomotiv için, belediyeden ihale alan ve araç talebinde bulunan Murat Toprak isimli bir vatandaşın şikayette bulunduğu belirlendi. Vatandaşların hizmetine verilen araçlarda para toplandığı iddiasını ortaya atan Toprak, Akdenizli Otomotiv'e yüklü bir ceza ceza kesilmesine neden oluyor. Sonuç olarak, sahte ve eksik evraklarla ihaleyi kazandığı iddia edilen  Akdenizli Otomotiv hakkında şikayetlerin artması ve bir vatandaşın detaylı bir ihbar mektubundan sonra ihale aylar sonra iptal ediliyor. (HABER MERKEZİ)

Yarın Gazetem İstanbul'da 

- İptal edilen ihaleyi kim kazandı? 
- Kardeşler İnşaat Danışmanlık ve Turizm Taşımacılık San. Ticaret Ltd Şirketi'nin hisselerini kim aldı? 
- Merve Yeliz Aksoy kim?
- Erdem Şenel kimin hisselerini satın aldı aldı?
- Erdem Şenel sonra hisselerini kime sattı?
- Sonra şirketin ismi ne oldu?
- Yusuf Aksoy ve Merve Yeliz Aksoy akraba mı?
- Şirketin ismi ikinci kez neden değiştirildi?
- İlkay Turgay isimli şahsın altındaki lüks aracın sahibi olan şirketle Kardeşler İnşaat Danışmanlık şirketinin ilişkisi ne?
- Belediyeden sürekli ihale alan Milenyum Hizmet Müteahhitlik Gıda Lojistik San. Ve Tic. Ltd Şirketi'nin Best Travel ile ilişkisi ne?
- Ork Medya Organizasyon Reklam Yayıncılık Turizm Sanaya ve Ticaret Limited şirketi ile iki şirketin ilişkisi ne?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.