Işıklar: “Meclis ve komisyon kararları açık”

Işıklar: “Meclis ve komisyon kararları açık”
Selimpaşa’da 1/5000’lik planın revize edilmek üzere müdürlüğüne iade kararı hakkında bilgilendirme ziyaretleri yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “İtiraz sürecini iyi değerlendirdik ki plan bu kapsamda revize edilmek üzere geri çekildi” dedi ve
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar teknik ekibiyle birlikte Cumartesi günü Selimpaşa’da 1/5000’lik planlar ile ilgili iki bilgilendirme ziyareti gerçekleştirdi. Paşa Cafe’nin ardından Başkent Sitesinde vatandaşlarla bir araya gelen Işıklar ve meclis üyeleri gelişmeler hakkında bilgi verdi vatandaşın sorularını yanıtladılar.
 
IŞIKLAR: "BEKLEMEDİĞİMİZ ŞEYLERLE KARŞILAŞTIK”

Vatandaşlara süreç hakkında bilgi veren Işıklar şöyle konuştu: "Yeni bir plan ile karşı karşıyaydık ve bunun anlamı ile getirilerini halka anlatmak için bir dizi toplantı düzenledik. Kavaklı için belki gerekli olarak değerlendirilebilecek bir plan sürecinden söz etmemiz mümkünken Selimpaşa için yeni 1/5000’lik plan hazırlığı aciliyet değildi. Revizyon gerekirdi ama köklü değişim sarsıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Bizim beklentimiz bölgenin ekonomik, kültürel ve sosyal yapısına uygun turizm, ticaret ve hizmet sektörlerini geliştirecek yeni fonksiyonlar konularak planların zenginleştirilmesiydi. Selimpaşa’nın var olan planları son derece de yeterliydi. Bir yoğunluk artışı beklentisi vardı bunun da bölgenin gerçekleriyle ne kadar uyup uymadığı tartışılarak yapılması gerekiyordu. Bize göre yoğunluk da yeterli, denizden uzaklaşıldıkça bir kat artışı da yapılabildi. Böyle bir beklenti vardı. Turizm, ticaret ve hizmet alanı yönünden eksikliklerin tamamlanmasını bekledik. E-5 kenarlarının konut alanından ticaret alanına dönüşmesi uygun bir yaklaşımdı, bunu arzuluyorduk. Ancak 1/5000’lik planda hiç beklemediğimiz bir şeyle karşılaştık; özellikle kıyı kenar bölgeleri ve taşkın sahalardaki transfer konusu. Yıllardır var olan ve sahip olunan yasal imar haklarının kaybı ve buralardaki yapıların kaçak muamelesi görmeleri tedirginlik yarattı. Bunun etkisinde planlar askıya çıktıktan sonra belediye olarak halkı bilgilendirerek itiraz hakları konusunda organizasyona yardımcı olduk. İtirazları ortak bir metinde birleştirerek İBB’ye ilettik ve komisyonlarda süreci takip ettik.
 
"PLAN REVİZE EDİLİNCEYE KADAR GERİ ÇEKİLDİ”

Plan tüm bu gelişmelerin etkisinde şu an için geri çekildi. Komisyon görüşünü aynen okuyorum, "Silivri İlçesi, Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi Nazım İmar Planı’na yapılan itirazlar incelenmiş olup, 1/5000 ölçekli planın daha önceki planlardaki yapılaşma değerleri, bölgede yapılan imar uygulamaları dikkate alınarak revizyonunun hazırlanması, 1/5000 ölçekli plan revize edilinceye kadar meri 1/1000 ölçekli planlar doğrultusunda uygulama yapılması şeklinde karar alınmıştır.” Plan gerekli revizyon yapılıncaya kadar geri çekildi. Bu süreçte eski 1/1000’lik planlara göre uygulama yapılması uygun bulundu.”
 
"MECLİS KARARI VE KOMİSYON GÖRÜŞÜ AÇIK”

Işıklar, AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ile planlar hakkındaki yaşadıkları son fikir ayrılığına da üstü kapalı göndermede bulunarak, "Revizyon yapılana kadar 1/5000’lik planın uygulamada olmaması geri çekildiği anlamını taşır. Arkadaş "planın geri çekildiği yalan” diyor ama meclis kararı ve komisyon görüşü sabit. 1/1000’lik plana göre ruhsat isteyen hemen gelsin hemen veririz. 1/5000’lik plan yürürlükte değilse geri çekildi demektir. Laf kalabalığı ve kafa karıştıran konulara itibar etmiyorum. Durumumuz bundan ibaret. 1/5000’lik planlar itirazlar dikkate alınıp, komisyon görüşünde de yer aldığı gibi, revizyon yapılmak üzere geri çekildi” dedi.
 
"GEREKİRSE YİNE İTİRAZ EDECEĞİZ”

Planlar ile ilgili son kararın kendilerini tatmin etmediğini, sonrasında yaşanacaklara ilişkin belirsizliğin halen sürdüğüne işaret eden Işıklar, "Revizyon sonrası plan önümüze gelecek. Yeniden bakacağız itirazlarımız varsa yine yapacağız. Planın yeni hali bölge çıkarlarına hizmet edip uymuyorsa ona da itiraz edeceğiz. Halkı yeni süreç hakkında bilgilendireceğiz, haklarını koruma yönünde yönlendirme görevimizi belediye olarak yerine getireceğiz. Suçlamalara maruz kaldık ama bunlar önemli değil, belediye olarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Demokratik hakkımız olan halkımızın çıkarlarını korumak için gerekli süreci yeniden işleteceğiz. Tüm yaptığımız ve yapmak istediğimiz bu. Bölgemizi plansızlıktan kurtarıp, oluşturulan fonksiyonel projeksiyon üzerinde konuşalım değerlendirelim istedik. İtirazlarımız kabul edildi revizyon süreci başladı. Bilgilendirmeler konusunda çalışıyoruz. Askı süresini iyi değerlendirdik, doğru itirazlar yapmışız ki oybirliğiyle kabul edilip gereğinin yapılması kararlaştırıldı. Bu konuyu siyasi çekişme malzemesi yapmaya gerek yok” şeklinde konuştu.
 
"AÇILAN DAVALAR DEVAM ETTİRİLSİN” TAVSİYESİ

Yargı sürecinin devam etmesi gerektiğini belirten Işıklar’a bir vatandaşın avukat ile dilekçe yazdırmanın yüksek maliyeti konusunda bilgi vermesinin ardından, Başkan, belediye avukatlarının vatandaşlara yardımcı olabileceğini söyledi.
 
KIRKICI: "REVİZYON KARARI VAR, İPTAL YOK”

Vatandaşların sorularının yanıtlanması ve görüşlerini aktarmasıyla devam eden toplantıda CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı da söz alarak, "1/5000’lik planlar ile ilgili revizyon kararı var, iptal yok” dedi. Revizyon kararının yargıya itiraz sürelerini geçirtmek için bir taktik olabileceği yönünde vatandaş sorularını yanıtlayan belediye yetkilileri, süreç hakkında gerekli incelemeleri ayrıntılarıyla yaparak kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.