İSKİ ve İBB'yi göreve çağırdılar

İSKİ ve İBB'yi göreve çağırdılar
Silivri Belediyesinin CHP’li Meclis Üyeleri İSKİ’yi ve İBB’yi Sorumlu Oldukları Hizmet Alanları İçin Göreve Yapmaya Çağırdı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2015 yılı Eylül ayı toplantılarında Silivri Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Özcan Işıklar, Doruk Bulut, Saadet Gençoğlu, Mümin Koçoğlu ve Melih Yıldız imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi sundu. Önergede, İBB’nin ve İSKİ’nin sorumluluğunda olan dere ıslahı çalışmaları için İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İSKİ Genel Müdürlüğü göreve davet edildi.


Molozlar temizlenmezse sel kaçınılmazdır

"Boğluca dere ıslah çalışmaları kapsamında yıkım işlemleri Ağustos ayı içerisinde yapılan fakat moloz ve atıkları halen kaldırılmamış olan dere kenarındaki yapı atıklarının bir kısmı dere içerisine ve yol kenarlarına taşmış durumdadır, bu molozların sellenme ve taşkınlara sebep olabileceği gibi yaya ve araç trafiği açısından da can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir" uyarısının bulunduğu önergede, yoğun yağış aylarına girildiği vurgulanarak temizlik işlerinin yapılmamasının olası sel ve su baskınlarını tetikleyeceği belirtildi. Önergede, "Konu ile ilgili çalışmaların tamamlanması hakkında ne tür çalışma programı yapıldığı ve yapılacağı ile ilgili tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz" denildi.


Can güvenliğini tehdit ediyor
Boğluca dere ıslah çalışmaları kapsamında ıslah çalışmalarına engel teşkil eden ve tarihi köprü yanında bulunan tehlike arz eden binanın kamulaştırma işlemlerine başlandığı fakat yıllar geçmesine rağmen sonuçlanmadığı belirtilen önergede, "Ayrıca bina yaşı ve yapı teknolojisi ve bulunduğu zemin itibariyle yıkılma tehlikesi vardır. Boş kısımlarda barınmaya ve gizlenmeye elverişli kısımların bulunması halkımızın güvenlik emniyeti açısından istenmeyen olaylar ve kontrol zafiyetine sebep olmakta ve can mal güvenliği açısından büyük tehlike arz etmektedir" ifadeleri yer aldı.


Güney kısım tamamlanmadı
"Silivri İlçe Merkezimizde Boğlucu dere ıslah çalışmaları kapsamında D-100 Karayolu Kuzey kısmı temizlik çalışmaları yapılmış olup derenin toplama havzası genişletilerek suyun geçişi ve debisi çalışmalar ile arttırılmıştır" bilgileri paylaşılan yazılı önergede, D-100 karayolu Güney kısmı çalışmaları tamamlanmadığından çıkış kesiti aynı kalmış bu kısımda temizlik çalışmasının da yapılmadığı belirtildi. Önergede, "Yoğun yağış aylarına girdiğimiz bu dönemde gerekli temizlik çalışmalarının yapılmaması olası sel ve su baskınlarını tetikleyecektir" uyarısında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.