İSKİ’nin bulamadığı rögar kapağını vatandaş nasıl bulsun ?

İSKİ’nin bulamadığı rögar kapağını vatandaş nasıl bulsun ?
Silivri Fevzi Çakmak caddesinde bulunan Kilimoğlu Apartmanın bodrum katı lağım kaynıyor.
 Apartman sakinleri durumu İSKİ’ye bildirmesine rağmen İSKİ Yetkilileri sorunu çözmemek için topu Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a atıyor. Silivri’de Kilimoğlu apartmanının bodrum katının lağım sularıyla dolması yüzünden apartman sakinleri 15 gündür mağdur. Bodrum katını lağım sularının basmasının ardından İSKİ’ye müracaat edip yardım isteyen Kilimoğlu apartman sakinleri çaresiz.
Mikrop kapmaktan korkuyoruz
Her gün İSKİ’ye  giderek lağım suyunun çekilmesi için yardım istediklerini söyleyen apartman sakinleri; “ Apartmanımızın bodrum katı lağım pisliğiyle dolu. Bazı dairelerde oturan arkadaşlarımızın doğalgazı olamadığı için kömür kullanıyorlar. Ama bodrum katı lağım suyu ile dolunca 15 gündür kömürlüğe inemiyorlar. Ayrıca lağım pisliği ve lağım kokusu yüzünden çocuklarımız ve biz mikrop kapacağız diye korkuyoruz” diyerek yardım istediler.
İSKİ’nin bulamadığı rögar kapağını biz nasıl bulacağız
İSKİ’ye durumu defalarca bildirdiklerini söyleyen apartman sakinleri; İSKİ Yetkilileri bize yardımcı olmak yerine patlayan boruyu siz bulun biz gelip bağlarız. Yada Belediye Başkanına gidin. Belediye orada yol düzenlemesi yaptı ğiçin Rögar kapaklarının yerini bulamıyoruz. Siz yolu kazın rögar kapağını ve patlayan boruyu bulun bizde gelip sorunu çözelim dediler. İSKİ’nin bulamadığı rögar kapağını yada patlayan boruyu biz nasıl bulacağız. Ayrıca bu sorunun muhatabı belediye değil İSKİ’dir. İSKİ bize yardımcı olmamak için topu Belediyeye atıyor. Ayrıca biz o yolu izinsiz nasıl kazarız. Birde belediyeden ceza mı yiyelim yolu kazdık diye. Biz bu konuda 15 gündür çok mağduruz. ” diyerek yetkilileri göreve davettiler.
Belediye yol çalışmalarını İSKİ kontrolünde yaptı
Diğer yandan konuyla ilgili görüşünü aldığımız Silivri Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlçe genelinde yaptığımız her çalışmayı, ilgili kurumlarla koordineli şekilde yürütmekteyiz. Fevzi Çakmak Caddesi’nde gerçekleştirdiğimiz yol düzenleme çalışmalarımızda da, gerekli alt yapı çalışmalarını İSKİ yetkililerinin kontrolünde yaptık. Caddede kullandığımız rögar kapakları da bizzat kendileri tarafından verildi. Silivri Belediyesi cadde üzerinde hiçbir kanal giderini kapatmadığı gibi, çalışmalarını İSKİ yetkilerinin kontrolünde gerçekleştirmiştir. Kamuoyuna saygıyla sunarız”
ÖZEL HABER/ FATMA SARIBIYIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.