İşsizliğe karşı istihdamlı kurs

İşsizliğe karşı istihdamlı kurs
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçede sorun olan işsizlikle mücadele kapsamında yeni istihdam sahaları oluşturacak çalışmalarına devam ediyor.

İstihdamın arttırılması ve iş gücü piyasasının nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla, aktif iş gücü programları çerçevesinde; kurum kaynaklarından, kuruma kayıtlı herhangi bir mesleği ya da iş piyasasında geçerli bir mesleği olmayan işsizlerin, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde yetiştirilerek istihdam edilmelerini sağlamak adına Çatalca Belediyesi, İŞKUR Büyükçekmece Şube Müdürlüğü ve MARTEK Soğutma ortaklığında istihdam oluşturan UMEM Projesi (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) kapsamında 10 kişilik kurs açıldı.
 Çatalca Belediyesi ve MARTEK Soğutma Sistemleri San. Tic. Ltd. Şti. tarafından ‘Endüstriyel Buzdolabı İmalatı’ kursu için oluşturulan meslek kolunun ardından başlayan kurs, ikinciye açıldı.
 Çatalca Belediyesi İşkur Hizmet Noktası öncülüğündeki Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında ve İŞKUR Büyükçekmece Şube Müdürlüğü Kurs Yöneticisi Özgecan Türkgöz’ün kontrolünde açılan kursun bitmesiyle beraber kursa katılan 10 kişi Martek Soğutma Sistemleri San.Tic.Ltd.Şti.’de istihdam edildi.
İşsizliğe karşı yapılan istihdamlı kurslar önümüzdeki günlerde de farklı firmalar ve farklı sektörler ile devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.