İşte İstanbul'da denize girilebilecek yerler

İşte İstanbul'da denize girilebilecek yerler
İBB, "Güneş, Menekşe ve Caddebostan gibi merkezi plajlar dahil birçok noktadaki su denize girilebilecek kadar temiz" açıklaması yaptı.
Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nce yapılan açıklamaya göre, merkezi plajlar dahil birçok noktadaki su kalitesi rahatlıkla denize girilebilecek kadar temiz.
Açıklamada, İBB'nin 2005 yılından itibaren şehrin plajlarını denize girilebilir hale getirdiği, cankurtaran ve temizlik çalışmalarıyla plajlardaki hizmet kalitesini de en üst seviyede tuttuğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Yapılan ölçümlere göre; Güneş, Menekşe ve Caddebostan gibi merkezi plajlar dahil birçok noktadaki su kalitesi rahatlıkla denize girilebilecek kadar temiz. Plajlardaki temizlik ve bakım çalışmaları, İBB Şirketlerinden İSTAÇ’ın denetiminde 180 personel 8 adet özel plaj temizleme makinesiyle sürdürülüyor. İstanbul’un 515 kilometrelik kıyı şeridindeki tüm sahil, plaj, iskele ve yürüyüş bantları, 30 adet daimi ve 12 adet yazlık ekiplerden oluşan toplamda 42 adet mobil temizlik ekiple aralıksız her gün temizleniyor.

YOSUN TEMİZLİĞİ

Yaz aylarında özellikle lodosun etkili olduğu günlerde yoğunlaşan yosunların temizliğine de özel önem veriliyor. Bölgenin fiziki yapısına göre Amfibik yosun temizleme makinasıyla denizin içindeki yosunlar ve karadan lastikli loder (jcb) kullanılarak karaya vurmuş yosunlar toplanarak döküm sahalarına gönderiliyor. Kıyı ve plaj bölgelerinde mobil ekipler tarafından toplanan atıkların içindeki ambalaj atıkları da yerinde ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırılıyor."

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aralıksız temizlik ve güvenlik hizmeti verdiği plajlardan bazıları ise şöyle sıralandı:

"Çatalca, Çilingoz, Karacaköy, Ormanlı,Yalıköy, Yeniköy, Eyüp Ağaçlı, Sarıyer Kısırkaya, Kilyos, Gümüşdere, Beykoz Riva Merkez, Şile, Kızılcaköy, Sahilköy, Doğancılı, Alacalı, Sofular, Kumbaba, Ayazma, Ağlayankaya, Uzunkum, Akçakese, Kurfallı, Ağva, Tuzla Halk Plajı, Kadıköy Caddebostan 1, Caddebostan 2, Suadiye, Bakırköy, Çiroz, Güneş, Florya, Yeşilköy, K. Çekmece Menekşe, Beylikdüzü Gürpınar, Büyükçekmece, Kumburgaz, Kamiloba, (Celaliye) Silivri, Selimpaşa, Silivri Çanta, Semizkum, Gümüşkaya.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.