İstiklal Marşının Kabulü Kutlandı

İstiklal Marşının Kabulü Kutlandı
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinliklerinin 96. Yıldönümü programına katıldı.

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, ilçe protokolü, öğretmen, öğrenciler ve öğrenci velilerinin katılımı ile gerçekleşen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Çatalca Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından hazırlanan program, Okul Müdürü Mustafa Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması ile başladı. Şiirlerin okunmasıyla devam eden program; Mehmet Akif Ersoy ile ilgili slayt gösterisi, İstiklal Marşı'nın canlandırılması skeci ardından, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası kapsamında okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, İstiklal Marşı Oratoryosu ve okul korosunun seslendirdiği marşlarla son buldu.

Eşsiz bir eser; İstiklal Marşı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, programdan sonra yaptığı açıklamada, günün anlam ve önemine değinerek, " 12 Mart 1921 tarihinde TBMM'de kabul edilen İstiklal Marşımız milletimizin bir diriliş destanıdır. İstiklale giden zamanlarda maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden milletimizin ortak duygusunun, inancının sembolüdür. İstiklal Marşı milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen, eşsiz bir eserdir. Bu duygu ve düşüncülerle İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 96. yıldönümünü kutluyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.