Kadir Gecesi'nde 10 Bin Vatandaş Birlikte İftar Yaptı

Kadir Gecesi'nde 10 Bin Vatandaş Birlikte İftar Yaptı
Beylikdüzü Belediyesi, Kadir Gecesi’nde kurduğu iftar sofrasında 10 bin vatandaşı aynı sofrada buluşturdu.
Beylikdüzü Belediyesi, Kadir Gecesi'nde kurduğu iftar sofrasında 10 bin vatandaşı aynı sofrada buluşturdu.
Ramazan ayı boyunca evlere konuk olarak hane halkıyla iftar açan ve ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştıran Beylikdüzü Belediyesi, Kadir Gecesi'nde 10 bin vatandaşı iftar sofrasında ağırladı. Beylikdüzü Kapalı Pazar alanında düzenlenen iftar programına CHP İstanbul İlçe Başkanı Murat Karayalçın, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar programı için hazırlıklarını saatler öncesinden tamamlayan Beylikdüzü Belediyesi, Kadir Gecesi'nin maneviyatını paylaşmak isteyen vatandaşları bir araya getirdi. Dakikalar öncesinden alana gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, masaları ziyaret ederek konuklarını selamladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında, ezanın okunmasıyla birlikte binlerce vatandaş dualarla oruçlarını açtı.

Kadir Gecesi'nde vatandaşları iftar sofrasında ağırlamanın sevinci içerisinde olduğunu belirten Başkan Ekrem İmamoğlu, "10 bini aşkın vatandaşımızla bugün inşallah bütün insanlık için, İslam alemi için hem iftarımızı açacağız hem de dualar edeceğiz. Etrafımızda hiçbir zulmün olmaması için, insanlığın iyi olması için dua edeceğiz. Yakın çevremizde gördüğümüz şiddetin durması için dua edeceğiz. Ülkemizin varlığı birliği ve bütünlüğü için dua edeceğiz. Aynı zamanda yaşadığımız yerdeki mutluluğumuz için dua edeceğiz" dedi.

"KADİR GECESİ'NDE DUA ETMEK, YARADANA SIĞINMAK ÇOK KIYMETLİ"

Her yaştan vatandaşın iftar sofrasına konuk olduğunu ifade eden Başkan İmamoğlu, "Çocuklarımızla, gençlerimizle, yaşlılarımızla bir arada olmanın onurunu yaşıyoruz. 10 bin vatandaşımız aynı sofrada. Bir yönetici için bundan daha güzel ne olabilir. Programın özellikle Kadir Gecesi'nde olmasını istedik. Çünkü bin aydan daha hayırlı bir gecede dua etmek, yaradana sığınmak bütün güzel duygularımızı paylaşmak, çok kıymetli. Umuyorum dualarımız kabul olur. Kur'an-ı Kerim'in İnsanlıkla buluştuğu, ulvi bir gecedeyiz" şeklinde konuştu.

İftar sonrası vatandaşlara seslenen Başkan Ekrem İmamoğlu, İslam dünyasında yaşanan sıkıntıların durması için vatandaşlardan dua isteğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.