Kadir Topbaş çark etti?

Kadir Topbaş  çark etti?
Kadir Topbaş, 'Otobüs durağının yerini değiştirsek halka soracağız' cümlesine açıklık getirdi.
 
Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ollayların sürmesi halinde olimpiyatların hayal olacağını söyledi. ‘Otobüs durağının yerini değiştirsek halka soracağız’ sözünün yanlış anlaşıldığını belirten Topbaş, ‘bunu mecazi anlamda kullanmıştım’ dedi.

Topbaş’ın açıklamaları özetle şöyle;

Bu sıkıntılar devam ederse 2020 hayal olur. 1-2 yılı bu sıkıntılar etkileyebilir. Gençler sosyal medyayı kullananlar turizm konusunda bize destek verebilir ve yaraları sarabiliriz.

Rezervazyon kayıpları var. Yanlıştan hepimiz döneceğiz. Başka bir süreç başlayacak.

Bizim yönetim tarzımızda bu var. Gemilerde, otobüs renklerinde vatandaşa sorduk. Her şey halka sorulur diye bir şey yok. Bir otobüs durağı varken mecaze anlamında, felsefi anlamda sorduk. Mesela Kadıköy Meydanını halka sorsak diyorlar? Kadıköy İstanbul’a sorulur bir tek.Büyük projeleri halka sorduk. Burada yerel yönetimlerin mantıklı şeffaf olsun diye bir otobüs durağı olarak ifade ettik. Tüm belediyeler kendi yetkilerinin her anını sorması mümkün değil. Dünya kadar iş var hepsini sormak olmaz. 

İstanbul’da yaptığımız çevre yatırımları, ağaçlandırma, plaj yaptırımları herkes tarafından biliniyor. Her şey açık. Biz katılımcı anlayışı ifade ettik. Halkımızı temsilen meclisimiz var. Halkı temsil ederler. Hatta bu meclisten yayalaştırma projesi oy birliği ile geçmiştir.

Gezi Parkı içinde gerçekten düzenleme yaptık. Arzumuz kardeşlik ortamında Gezi Parkı’nın beraber kullanılması.

Rezervazyon iptallerini ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. İstanbullulardan ricam artık bunun dozunu kaçırmayalım. Ülke yeteri kadar gerildi. Birileri bir takım rantlar haline getirebilirler. Lütfen İstanbullular bu uygulamaları görsünler. Demokratik ülkede karar mekanizmaları sandıkta gelişiyor.
Taksim’de inşaatın yüz 80′ni bitmiş durumda. Trafiğin alttan geçmesi için beton, asfalt, aydınlatma çalışmalarının yapılması gerekiyor. Çalışmalar sürüyor. Taksim’in biran önce bitmesi gerekiyor. şantiye görünümünden kurtarılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.