Kandemir: SİLKENT 4 yılda neden iflasın eşiğine geldi?

Kandemir: SİLKENT 4 yılda neden iflasın eşiğine geldi?
Silivri Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Vekili Bora Balcıoğlu’nun Meclis Başkanlığında gerçekleşti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Metin Karkaş’ın meclis toplantıs

 Kalepark Sosyal Tesisleri ile ilgili de ciddi iddialarda bulunan Kandemir; “Burası Özcan Baba’nın çiftliği oldu. Düğün nişan gibi organizasyonları belediyeyle hiç alakası olmayan Günay Noyan ve Tuncay Gülsever ilgileniyor. Bu iki kişinin belediye ilgili resmi ilişkisi bile yok” dedi. Kandemir’in gündem dışı konuşmasına, Meclis Başkanı Bora Balcıoğlu ise; “ Dostun başarısına sempati duyabilmek sağlam karakter gerektirir” şeklinde karşılık verdi. 

Kandemir: SİLKENT 4 yılda neden iflasın eşiğine geldi?

Mecliste gündemin 7. Maddesi olan SİLKENT A.Ş’nin sermaye artırımı ile ilgili konu görüşülürken Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ylmaz Kandemir söz alarak, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kandemir SİLKENT’in neden batma durumuna geldiğini örnekler vererek şu şekilde açıkladı: “Özcan Işıklar bir konuşmasında, belediye şirketleri kâr etmek için kurulmaz dedi tabi ki, ama belediye şirketleri büyük zarar ettirmek içinde kurulmaz. Silkent A.Ş. ihtiyaçları sonsuz, kaynakları kıttır. Başkan Bey, SİLKENT’in bu kıt kaynaklarını hesapsızca harcayıp çarçur ederse tabi ki: Silkent’in 31.12.2008 bilançosunda 50 milyar net alacaklı bırakılan şirketin, 31.12.2012 bilançosunda 985 milyar geçmiş yıl zararları olarak görüyorsak bu şirketin iktisadi açıdan doğru yönetildiğini bana kimse iddia edemez. Şimdi; Silkent A.Ş. neden 4 yılda iflasın eşiğine geldi?”   

SİLKENT’i batıran İyi Tarım Projesi

Silkent A.Ş.’nin bu kadar büyük zararda olmasının nedeni ekmek üretiminden olamaz. Çünkü yıllardan beri Silkent A.Ş.’nin ekmek üretimi 7000-8000 civarındadır ve ekmek üretiminin yıllık satış ve yıllık maliyetleri ortada. Yalnız ekmek üretimine devam etmiş olsa Silkent A.Ş. yıllardan beri kendi yağıyla kavrulmaya devam ederdi. Ama Özcan Bey’in yine her zaman yaptığı gibi doğru dürüst araştırmadan, projenin fizibilitesini yaptırmadan “ben yaptım oldu” mantığıyla ortaya koyduğu fantezi projelerinden biri olan Gümüşyaka Mahallesinde başlattığı 2 yıldan bu güne sürdürmeye çalıştığı İyi Tarım Projesi nedeniyle Silkent, 2 yılda 985 milyar zarara sokulmuştur. Silkent’in zararının en büyük nedeni budur. Bu proje, Silivri’mize 40-45 yıl önce uygulansa çok da başarılı olurdu. Ben merak ediyorum: Şu anda Silivri’de İyi Tarım Projesi yapan çiftçimiz var mı?”

Kalepark Özcan Baba’nın çiftliği gibi!

SİLKENT A.Ş.’nin 985 milyar zararda olmasının en büyük ikinci nedeni olarak Kalepark’ı işaret eden Kandemir;  “Son iki yıldan bu güne Kale Park Sosyal Tesislerinin Silkent A.Ş.’ye bağlanmasıdır. Kale Park’ın işletmesi tam bir rezalet. Kale Mahallesi halkı, parkın işletmesinden hiç ama hiç memnun değil. Hatta kızgın.Eski Silkent A.Ş. müdürü Esin Yalçıntaş neden istifa etmek zorunda kaldı? Görürseniz, kendisine bir sorun. Arkadaşlar, Kale Park, hesapsız-kitapsız, götürü pazar yönetilmesinden dolayı Silkent zarar etmektedir. Zarar etmesine rağmen hizmet sıfır! Başkan Bey, sen Kale Park’ın başına iki yıl önce kendisine hayrı olmayan rahatsız birini koyarsan, Sayın Başkan, sen Kale Park’ın düğün organizasyonlarının yapıldığı bölümün işletmesini belediye ile hiçbir resmi bağlantısı olmayan Günay Noyan ve Tuncay Gülsever’e verirsen tabii ki Silkent zarar edecek. Kale Park’ta düğün, nişan ve sünnet yapmak isteyenler, gün tespitini Günay Noyan’dan alıyor. Böyle saçma sapan bir yönetim tarzı olur mu? Ama maalesef oluyor.Arkadaşlar, ne yazık ki Silkent, Özcan Baba’nın Çiftliği gibi yönetiliyor. Silkent kamunun, Silivri halkının malıdır. Kimsenin babasının çiftliği değildir” dedi.

Halkın parasının çarçur edilmesine evet Oyu vermem

Arkadaşlar, Kale Park’ın kapalı bölümü kış ve sonbahar aylarında Ömer  Sebahattin Çetin ve belediyedeki birkaç yandaşının yemek yiyerek keyif yapma yeri olarak kullanılıyor diyen Kandemir; “ Bu bilindiği halde kimse de sesini çıkartamıyor. Silkent, anonim şirkettir ve anonim şirketlerin bir yönetim kurulu vardır. Şu anda Silkent A.Ş. yönetim kurulu başkanı Orhan Öpçin, başkan yardımsısı da Olcay Yılmazer’dir. Ama ne yazık ki bütün sorumluluk bu yönetim kurulu üyelerinin üzerinde olduğu halde, bu iki arkadaşın olan olaylardan, hiçbir şeyden haberleri yok. Silkent’in başına Ayhan Öztürk müdür olarak atanıyor, Cengiz Özsoy Kale Park’ın başından alınarak Sergi ve Fuaye Salonuna gönderiliyor. Silkent A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı ve başkan yardımcısının yani yönetim kurulu üyelerinin bir hafta-on gün sonra haberleri oluyor. Bu nedenlerden dolayı Silkent A.Ş.’nin 700 milyarlık ve belediye bütçesinden aktarılacak olan Silivri halkının parasının çarçur edilmemesi için sermaye artırımına hayır oyu vereceğimi belirtirim” dedi.

 Gündemin maddesi AK Parti Meclis Üyelerinin ve Kandemir’in ret oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti. 

Bilici;Belediyenin bütçesi hiç olmadığı kadar iyi

Gündemin 8. Maddesi ise Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın özel bankalardan alacağı 5 Milyon kredi ile belediye adına borçlanma yetkisi verilmesi oldu. Bu gündem maddesine Kandemir “Belediye personeline ödenecek maaş,ikramiye gibi gecikmelerin ödenmesi şartıyla evet oyu vereceğini söyledi. CHP’li belediye meclis üyesi Elif Bilici bütün ödemelerin Haziran sonu itibariyle sona erdiğini söyledi ve kamu borçları dışında hiçbir borçlanmaya faiz ödemediklerini de söyledi.  Faiz ödemelerinin de sadece 4 yıllık değil geriye dönük borçları da (Bir önceki dönem belediye başkanı Hüseyin Turan zamanından) kaldığını da sözlerine ekleyen Bilici;  “Belediyemizin bütçesi hiç olmadığı kadar iyi bir durumdadır” dedi. AK Parti Meclis Üyelerinin borçlanma konusunda red oyu vermesi üzerine gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçerek karara bağlandı. Meclis  Gündeminin diğer 6 maddesi ise oy birliği ile meclisten geçti.

HABER/ FATMA SARIBIYIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.