Kırkpınar'dan Sonra Güreş Severlerin Değişmez Adresi Çatalca!

Kırkpınar'dan Sonra Güreş Severlerin Değişmez Adresi Çatalca!
Başkan Cem Kara'nın büyük önem ve destek verdiği ata sporumuz Yağlı Güreşler, bu yıl da 19. Erguvan Festivali kapsamında pehlivanları ve güreş severleri Çatalca'da bir araya getirdi.

 

Çatalca Belediyesi'nin düzenlediği 19. Erguvan Festivali kapsamında her yıl olduğu gibi ata sporumuz yağlı güreşler unutulmadı. Gelenekselleşen Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl da Ulu Cami Çayır Alanı’nda gerçekleştirildi. Çatalca, Türkiye'nin birçok noktasından gelen pehlivanların kıyasıya güreşlerine ev sahipliği yaptı.

Kırkpınar'dan sonra güreş severlerin ikinci merkezi haline gelen Çatalca'da ter döken pehlivanlar izleyenlerin nefesini kesti. Güreş severler Çatalca'da er meydanına çıkan pehlivanları büyük bir keyifle izledi.

Başkan Cem Kara Ata Sporunu Yaşatmaya Devam Ediyor

 

Belediye Başkanı Cem Kara spora ve sporcuya verdiği önemi her fırsatta dile getirirken, ata sporumuz yağlı güreşleri de yaşatmaya devam ediyor. Kurduğu Belediye Güreş Takımı'na verdiği destekle başarılı güreşçiler turnuvadan turnuvaya koşarken, ilçeye madalyaları toplayarak dönüyorlar.

Kırkpınar'dan Şampiyonluk alarak dönen güreşçiler, Çatalca'ya ilk kez şampiyonluk gururu yaşattılar. Katıldıkları turnuvalarda başarılarıyla adını duyuran Güreş Takımı ve Çatalca Belediyesi her yıl olduğu gibi başpehlivanları, güreş ağalarını ve güreş severleri Çatalca'da buluşturdu.

Çatalca'da Yoğun Katılım

 

Güreşleri; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Emine Gülizar Emecan, çevre ilçelerin Belediye Başkanları ve Başkan Yardımcıları, Çatalca ve çevre ilçelerin Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları, Güreş Ağaları, Başpehlivanlar, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Yöneticileri, Mahalle Muhtarları, işadamları, basın mensupları ve çok sayıda güreş sever vatandaş ilgi ve coşkuyla izledi.

Başpehlivanlar Çatalca'da Er Meydanına Çıktı!

Türkiye’nin en ünlü Başpehivanları; Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, İsmail Balaban, Recep Kara, Hamza Köseoğlu, Serhat Gökmen, Abdullah Güngör, Süleyman Aykırı, Ekrem Yavuz, Ünal Karaman, Ertuğrul Dağdeviren, Tanju Gemici, Hüseyin Gümüşalan, Ali Altun, Ramazan Bircan, Onur Şenel, Turan Balaban, Hasan Cengiz, İbrahim Çoraman, Salih Erinç, Nedim Gürel, Murat Gençtürk, Nadir Takı, Şükrü Kazan, Osman Özgün, Mahmut Kavakçı, Ahmet Kavakçı, Faruk Akkoyun, Fatih Koyuncu, Kaan Kaya, Erkan Ertan, Arif Akın, Semih Turgut, Gökhan Arıcı, Güngör Ekin, Hasan Zeybek, Ahmet Yavuz, Ali Gökçen, Hüseyin İğcan, Fatih Bakır, Mustafa Başdemir ve Başaltı ve Büyükorta’da çok sayıda güreşçi yer aldı.

Final Güreşlerinde Kıran Kırana Mücadele!

 

Güç ve kuvvetlerini binlerce kişinin karşısında sergileyen pehlivanlar, final mücadelelerinde kıran kırana güreşti. Nefes kesen mücadelelerin ardından çeşitli kategorilerdeki madalyalar sahiplerini buldu.

 

Başpehlivanlık güreşi Hüseyin Gümüşalan ve Orhan Okulu arasında yapıldı. Kıyasıya mücadelede rakibini yenerek Hüseyin Gümüşalan Çatalca Başpehlivanı oldu.

Başkan Cem Kara’dan Tüm Kategori Birincilerine Kemer!

 

Kıran kırana mücadelelerin yaşandığı Ulu Cami Er Meydanı’nda bu yıl bir ilk yaşandı. Başkan Cem Kara tüm kategorilerde birinci olan güreşçilere kemer takdim etti.

Sporcuları kutlayarak başarılarının devamını dileyen Başkan Cem Kara, tüm imkanları seferber ederek, güreşçileri destekleyeceklerinin altını çizdi.

Derece almaya hak kazanan tüm güreşçilerin ödüllendirildiği mücadelelerde;

Minik 1

  1. Emirhan Giral
  2. Nurettin Emin Kopal
  3. Ebubekir Gür

3.Emir Mücahit Yılmaz

Minik 2

  1. Yusuf Kulalı
  2. Güven Can Türkoğlu
  3. Özer Özgür Arslan
  4. Ersin Eren Avcı

Teşvik 1

  1. Arif Kanar
  2. Emirhan Tayfur
  3. Alparslan Daş
  4. Emirhan Taş

Teşvik 2

  1. Engin Atar
  2. Metin

3.Anıl Yasin Çolakoğlu

3.Emircan Akpınar

Tozkoparan

  1. Alahattin Pala
  2. Doğukan Toprak
  3. Batuhan Uzun
  4. Ali Osman Güngördü

Ayak

  1. Mehmet Kırat
  2. Caner Faruk Kırat
  3. Tuncay Pırıldak
  4. Murat Sefa Cihangir

Deste Küçük

  1. Yıldırım Pala
  2. Ömer Ağataş
  3. Kadir Güleşen
  4. Emir Duman

Deste Büyük

  1. Kerem Kahya
  2. Hüseyin Soğukoğlu
  3. Sefa Yılmaz
  4. Serkan Yumurtacı

Küçük Orta Küçük

  1. Atakan Makas
  2. Hüseyin Can Karaduman
  3. Mehmet Erdoğan
  4. Özer Yavuzer

Küçük Orta Büyük

  1. Seçkin Duman
  2. Resul Yılmaz
  3. Cafer Hami Çarkacı

3.Mert Altın

Büyük Orta

  1. Davut Demir
  2. Erdal Duman
  3. Ramazan Evren

3.Sefa Yeşilkaya

Başaltı

  1. Mustafa Taş
  2. Yiğit Yılmaz
  3. Rıfat Poyraz
  4. Özkan Yılmaz

Baş

  1. Hüseyin Gümüşalan
  2. Orhan Okulu
  3. Şaban Yılmaz
  4. Ünal Karaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.