Kurban hazırlıkları tamamlandı

Kurban hazırlıkları tamamlandı
Esenyurt Belediyesi, Anadolu’nun dört bir yanından gelen Kurban satıcıları için 100 dönümlük arazi üzerine 250 kurban çadırı yerleştirdi.
Kurban Bayramına sayılı günler kala, Esenyurt Belediyesi  kurban hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkan kurbanlıklar kurban alanlarında yerlerini aldı. Esenyurt Belediyesi tarafından oluşturulan uzman bir kadro ile sorunların çözüme kavuşturulduğu kurban çadırlarında satışlar sorunsuz devam ediyor.  Kıran kırana pazarlıkların yaşandığı alanda renkli görüntüler oluşurken kurban satıcılarının da yüzü gülüyor.

Satıcılar memnun

Pazarın en büyük kurbanlığını sattığını belirten satıcı Yaşar Salcı, “Iğdır’dan geldik buraya. Bu yıl satışlar biraz durgun, et fiyatlarının fazla olması kurbanlıklara da yansıdı. Önümüzdeki haftayı bekliyoruz. Emek verdik bizlerde, 70 tane kurbanlık getirdim. Ayrıca bütün şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. İnşallah böyle terör olayları olmaz. Barış ve huzur istiyoruz. İnşallah huzur içinde yaşayıp gideceğiz. Hepimiz kardeşiz” şeklinde konuştu. Kurban pazarına Amasya’dan 25 tane kurbanlık getirdiğini söyleyen İbrahim Taşdemir, “ Şuan ki satışlarımızdan çok memnunum.  10 tane kurbanlık sattım. Gelenler fiyatlarımızı uygun buluyorlar. 400 ve bin ton ağırlığında değişiyor satışını yaptığımız kurbanlıklar” dedi. Kurban satıcılarının getirdikleri kurbanlıkları rahat bir şekilde satabilmeleri için Esenyurt Belediyesi tarafından zabıta noktası ile yol, temizlik, su, aydınlatma ve veteriner hizmetleri tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Belediye’nin hizmetleri işlerini kolaylaştırdığını belirten kurban satıcıları teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.